Vådrumsplader

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvor skal du montere vådrumsgips?

Almindelige gipsplader kan bruges i mange rum – f.eks. i stuen, værelser og kontormiljøer. Men hvis du har et vådrum som et badeværelse, bryggers og køkkener, skal du bruge nogle særlige gipsplader – mere specifikt vådrumsgips. Da der er meget fugt og vand i et vådrum, kan almindelige gipsplader ikke holde til det. De vil begynde at smuldre og blive angrebet af fugtproblemer i sådan et miljø. Derfor skal gipsplader leve op til nogle særlige krav, som vådrumsgipsplader lever op til. Hos Silvan kan du finde vådrumsgipsplader, så du kan opsætte gipsplader i badeværelset, bryggerset, køkkenet, eller hvor du nu skal bruge det.

Da vådrumsgips er imprægneret med et særligt vandafvisende materiale, er det mere modstandsdygtigt over for vand og fugt. Det gør altså, at vand ikke kan trænge så nemt i gipspladen. Det betyder, at det ikke smuldrer så nemt, ligesom der er mindre sandsynlighed for, at der udvikler sig skimmelsvamp eller mug i gipsen. Derudover er der også en stor styrke i vådrumsgips, da det er blevet armeret. Det gør også, at de holder bedre i fugtige miljøer. En anden fordel ved vådrumsgipsplader er, at de ofte er brandsikre og lydisolerende, så der ikke spreder sig så meget lyd fra vådrummet.

Hvilke vådrumsgipsplader skal du vælge?

Du bør købe vådrumsgipsplader nok til dit projekt – og gerne en smule mere, hvis der skulle være spild. Husk at tage højde for, at der skal bruges to lag vådrumsgipsplader til vådrum, når du skal beregne mængden. Derudover kan du vælge gipsplader ud fra mærkninger og godkendelser. Bl.a. har nogle gipsplader en MK-godkendelse, hvilket er en sikkerhed for, at byggeproduktet må anvendes lovligt i Danmark. Du kan også holde øje med, om gipspladerne har Dansk Indeklima Mærkning, hvilket betyder, at produktet kun i minimal grad påvirker indeklimaet. Du kan også se, om produktet er lavet med genanvendelige materialer, hvis det har betydning for dig.

En anden mulighed er fibergips. Fibergips er en forstærket type af gips, som bedre kan holde til slag. Den er blevet gjort stærkere med fibre i selve gipsen. Nogle af dem er også godkendt til enkeltlagsløsninger i vådrum. Hvis du også skal lægge fliser, kan du se vores udvalg i Silvan. Her kan du finde alt det udstyr og de materialer, som du skal bruge til at lægge fliser. Bl.a. har vi fliseklæb og fugemasse. Under det enkelte produkt kan du se, hvordan du kan bestille det, og om det eventuelt er på lager i din lokale Silvan.

Sådan skal vådrumsgips monteres

På mange måder skal vådrumsgips monteres på samme måde som almindelige gipsplader. Dog er der nogle forskelle i monteringen, som du skal være opmærksom på. F.eks. skal der være to lag med vådrumsgips i et vådrum. Hvor det er en anbefaling med to lag gipsplader i andre rum, er det et krav med to lag af vådrumsgipsplader. Lagene skal være forskudte, da det giver den optimale beskyttelse af gipsvæggen. Du skal huske at opsætte fliser eller andre former for belægning på gipspladerne, da vådrumsgips ikke kan være ydervæg i sig selv, selvom den er vandafvisende og fugtbeskyttet.

Du skal huske at bruge rustfrie eller forzinkede skruer til vådrumsgipsen. I det fugtige miljø kan skruer uden rustbeskyttelse nemlig risikere at ruste, hvilket kan skade væggen. I loftet i vådrummet er det ikke et krav, at du skal bruge vådrumsgips. Husk dog, at gipspladerne er helt lufttætte, da der kan komme fugtskader i pladerne, hvis der ikke er lufttæt. Hos Silvan kan du finde værktøj til opsætning af gips. Bl.a. kan du leje værktøj til gipsvæg, så du er fri for at købe det, hvis du kun skal bruge det til et enkeltstående projekt.