Hønsehuse & kaninbure

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan passer du på dine høns og kaniner

Det kan give rigtig meget kvalitet med både kaniner og høns i haven. Især, hvis du har mindre børn, er det en rigtig god måde at introducere dem for dyr på. Så har de muligheden for at vokse op omkring dyr og blive trygge og vant til dem. Man kan også bare have dem for hyggens skyld, eller f.eks. bruge hønsene til at få friske æg og kyllinger til husstanden. At have dyr i haven giver altid anledning til aktivitet. Der er altid noget at gøre ved enten at skulle fodre, gøre rent eller bare hygge med dyrene. Det er noget både store og små kan være fælles om.

Der er nogle ting, som du skal være opmærksom på, inden du anskaffer dig et kaninbur eller et hønsehus. Du skal først og fremmest tage stilling til, hvorvidt dyret skal være udenfor, hele tiden, eller kun ”luftes” udenfor. Hvis dyret skal være ude hele tiden, så skal du sikre dig, at kæledyret kan tåle at være uden for hele døgnet. Udearealerne skal ligeledes rengøres efter behov, dyret skal have adgang til frisk vand og dagligt foder, dyret skal altid kunne søge ly for vind og vejr, samt have et tørt leje, hvor det kan få varmen. Slutteligt skal dyret aktiveres hver dag.

Hvilket kaninbur skal du vælge?

Det kan være svært at finde ud af, hvilket bur du skal vælge til din kanin. Noget af det første du skal tænke på, er naturligvis størrelsen. Her gælder det som udgangspunkt, jo større jo bedre. Men det kan være svært at få plads til de helt store bure, hvis du ikke har så meget plads i haven. I Silvan har vi derfor modeller, hvor du både får løbegård og hus i ét. Vi har naturligvis også modeller, hvor det blot er et hus uden løbegård, som f.eks. vil bruge det indendørs. Alle vores modeller er udstyret med udtræksskuffe i bunden, så du let kan gøre buret rent og pænt igen. Derudover kan taget på flere modeller åbnes, så du let kan få adgang til buret og dine kaniner. Taget er lavet af holdbart og slidstærkt tagpap, så dine kæledyr kan bo trygt og sikkert.

Når det kommer til kaniner, vil de gerne have så meget plads, som muligt, at løbe på. Hvis du har dem stående udenfor, er det oplagt at lade dem løbe frit omkring, hvis haven er indhegnet. Hvis ikke, kan du eventuel lave en ekstra og større løbegård til din kanin. Det kan du gøre ved at sætte noget trådhegn op omkring buret. Så kan du lade kaninerne løbe frit i et større område, når du også selv er i haven. Og du kan lukke dem ind i huset igen, om aftenen. På den måde har de rig mulighed for at få brugt noget energi og bevæge sig, hvilket også er med til at holde dem sunde og raske.

Sådan vælger du det rigtige hønsehus

Når det kommer til at vælge det rette hønsehus, er der også flere ting, du skal overveje. Et godt sted at starte er at beslutte sig for, hvor mange høns du vil have. Alt afhængigt af antallet, skal hønsehusets størrelse naturligvis være derefter. Hvor meget plads de kræver, har også noget at gøre med, hvilken slags høns du vil have. Nogle er nemlig større end andre og kræver derfor mere plads. I Silvan finder du det, man vil kalde små til mellem størrelse hønsehuse. Her vil typisk være plads til 2-4 høns, afhængigt af modellen. I alle vores modeller er selve huset hævet fra jorden. Det giver rigtig god plads i den tilhørende løbegård. Og dine høns kan få rørt sig lidt i løbet af dagen.

Taget på vores hønsehuse er belagt med kraftigt tagpap, så dine høns kommer til at bo tørt og godt. De er udstyret med siddepinde og redekasse, så du nemt kan få adgang til de frisklagte æg. Maskerne i nettet er meget små og hjælper derfor med til at holde rotter og andet ude fra hønsegården. Hvis du synes, og har mulighed for det, kan du også give hønsene endnu mere plads at boltre sig på. Du kan f.eks. lade dem løbe frit uden for hønsegården. Eller måske lave en lidt større gård omkring hønsehuset med trådhegn. Så kan du lukke dem ud på det større areal, når du er hjemme og lukke dem ind i selve hønsegården om aftenen, og når du ikke er hjemme.

Sådan bygger du dit eget hønsehus

Du kan også bygge dit helt eget hønsehus eller hønsegård, hvis du leder efter et nyt haveprojekt. Vi har lavet en trin-for-trin guide til, hvordan du bygger en hønsegård. Så kan du bygge en i præcis den størrelse, der passer til din have, og det antal høns, som du vil have plads til. Hvis du er ny i verdenen med at have egne høns, har vi også en artikel, der giver dig tips og tricks til hønsegården. Så er du godt klædt på til at kaste dig ud i fornøjelsen med høns i haven.

Når du har bygget eller indkøbt dit hønsehus, er det vigtigt, at det får den helt rigtige placering. Du kan derfor med fordel placerer dit hønsehus, så det ligger i læ for vind og vejr. Men hønsehuset skal helst ikke være i fuld skygge, da det kan blive for fugtigt og koldt for både høns og for huset. Omvendt må hønsehuset hellere ikke være placeret i fuld sol, da det kan blive for varmt og endnu livsfarligt for hønsene på en varm sommerdag. Så den bedste placering vil være at placere hønsehuset i halvskygge, et sted, hvor der ikke blæser for meget