Cykelskure

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Opbevar din cykel sikkert og i læ i et cykelskur

Har du en cykel, bør du opbevare den et sted, hvor den er i læ. Nedbør og vind slider nemlig meget på cyklens dele, så den holder i væsentligt kortere tid, hvis den står i det fri uden overdækning. Især en elcykel skal helst opbevares i ly for regn og kulde, da batteriet og de elektroniske dele bestemt ikke har godt af fugt og koldt vejr. Vil du gerne have gavn af din cykel i mange år, skal du altså have den i læ. Her er et cykelskur en helt oplagt løsning, hvor du kan opbevare op til flere cykler. Dermed kan du få dine cykler i læ.

En anden fordel ved et cykelskur er, at du kan opbevare dine cykler mere sikkert. Vælger du en, der er aflåst, er det sværere at få adgang til cyklerne. Det er med til at optimerer sikkerheden. Du kan også gemme cyklerne i skuret, så uvedkommende gæster ikke bliver fristet af dem. Sørg for at låse skuret af med en god hængelås, så dine cykler er i sikkerhed. Hos Silvan har vi et stort udvalg af cykelskure, der er klar til montering. Vi har både åbne og lukkede cykelskure – og en kombination af dem. Se vores sortiment igennem og bliv inspireret.

Hvilket cykelskur skal du vælge?

Vi har cykelskure i mange størrelser og typer. Typisk finder du dem på 5-10 m2, så find en størrelse, som passer til dit antal af cykler. Efterfølgende skal du finde ud af, om du vil have et åbent eller lukket cykelskur. Fordelen ved en åben udgave er, at du hurtigt kan få cyklen ind og ud af skuret. Ulempen er, at den ikke er står særlig meget i læ. Derudover får du heller ikke den ekstra sikkerhed med at kunne låse cyklen ind i skuret. Det er netop fordelen ved et lukket cykelskur med døre, at cyklen er placeret sikkert og i læ for regn og vind. Du slipper derfor også for at få en våd cykel og især et vådt cykelsæde. Men foretrækker du en mellemløsning, har vi også kombinationer af dem.

Derudover er designet på cykelskuret også vigtigt. Her er farven især en vigtig faktor, hvor vi både har cykelskure med og uden maling. Bl.a. har vi skure, der har en sort farve, som giver et elegant og stilfuldt snit til huset og haven. Skurene er designet forskelligt. Nogle er helt simple med et skråtag, mens andre har en form for sadeltag. Endnu en mulighed er et skur, der monteres på væggen. Denne type skur bliver en naturlig forlængelse af huset, hvor du kan have cyklerne meget tæt på huset. Til monteringen kan du vælge skure med og uden stolpefødder.

Sådan monterer du et cykelskur

Et cykelskur kommer som et samlesæt, som du selv skal montere. Arbejdet kan godt være ret tungt, så vi anbefaler, at du altid monterer det sammen med minimum en person mere. Det kræver også lidt håndværksmæssig snilde at montere det, så er du helt uerfaren ud i gør-det-selv-projekter, bør du alliere dig med en med lidt mere erfaring. Der vil til det enkelte produkt medfølge en montagevejledning, som vil forklare, hvilket værktøj du har behov, og hvordan det skal samles. Ofte skal du også huske at tilkøbe tagpap til taget på skuret, ligesom nogle skure også skal have træbeskyttelse.

Det er svært at sige, hvor lang tid det tager at opføre et cykelskur. Montagetiden er et sted mellem 6-8 timer for 2 personer (dog meget forskelligt alt efter håndværksmæssig erfaring). Hertil skal du også lægge tid til at lave fundamentet, og nogle bygninger skal også have træbeskyttelse samt tagpap. Især fundamentet kan tage en del tid at lave. Normalt skal et cykelskur have et punktfundament. Nogle kan købes med formonterede stolpefødder, som er klar til montering. Du kan læse mere om fundamenter til et skur i vores guide til fundament til udhuse, som kan give dig inspiration. I montagevejledningen vil det ofte være vist, hvilket fundament du skal lave.

Skal du have en byggetilladelse til et cykelskur?

I udgangspunktet behøver du ikke en byggetilladelse til et cykelskur, da de fleste af bygningerne er ganske små – typisk op til 10 m2. Dog kan det være, at der er særlige bestemmelser i din lokalplan, der gør, at du ikke må opføre et permanent skur. Husk altid at kontakte kommunen og undersøge, om der er regler, som sætter begrænsninger for småbyggerier på din grund. Desuden skal du også huske, at der er regler om afstand til skel, og at skuret ikke må overstige en bestemt højde. Du skal også være opmærksom på, at cykelskuret tæller med i grundens samlede bebyggede areal.

Se vores andre udhuse

Ud over cykelskure har vi også mange andre udhuse hos Silvan. Bl.a. har vi carporte, hvor du kan få plads til din bil og cykel. En anden mulighed er en garage, som kan give dig mulighed for opbevaring og læ til din cykel og bil. Et redskabsskur er også en rigtig god mulighed, som giver dig plads til værktøj og cykler. Vi har altså et væld af udhuse, som du kan placere i din have. Det gør, at du nemt kan få adgang til dit værktøj, når du skal ordne din have og dit hus.

Du kan sagtens bruge et cykelskur til opbevaring af andet end cykler. Der er plads til eksempelvis værktøj og brænde. Bl.a. er det en god idé at udnytte skurets vægge til værktøjsopbevaring. Dine haveredskaber og havemaskiner bør opbevares indendørs, da fugt og kulde kan slide på metal og træ. Et udhus er altså en oplagt mulighed for at opbevare redskaber og maskiner i læ. Mange af vores udhuse er i øvrigt lavet i FSC-MIX 70 %-materialer, hvor der er fokus på ansvarligt produceret træ. Se i vores udvalg og find det udhus, som du har behov for.