Rundsave

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Rundsave

Hvis du har gang i et gør-det-selv-projekt, er en rundsav et rigtigt godt værktøj at bruge. Især hvis du skal tilskære træ, er det en stor fordel at have en rundsav. Fordelen ved en rundsav er nemlig, at den kan lave et flot og lige snit i træ og andre materialer. Sammenlignet med en stiksav er den bedre til at lave lige og flotte snit, mens den dog ikke er helt så fleksibel som stiksaven. Derfor kan du bruge en rundsav til mange projekter, hvis du gerne vil spare tid og kræfter. Det kan f.eks. være, hvis du skal opsætte en gipsvæg eller lægge et gulv.

Lej en rundsav hos Silvan

I tilfælde af at du kun skal bruge en rundsav til et enkeltstående projekt, behøver du ikke nødvendigvis at købe den. I stedet kan du hos Silvan leje værktøj til DIY-projekter – herunder en rundsav. Du har forskellige muligheder for at leje en rundsav – f.eks. kan du leje den i tidsintervaller som 4 timer, 1 dag, 3 dage og 1 uge. Dermed kan du tilpasse lejeperioden, til så længe du har brug for den. Du kan læse mere om vilkår for leje under det enkelte produkt, og i hvilke Silvan-butikker du har mulighed for at leje værktøjet.

Hvilken rundsav skal du vælge?

Når du skal vælge en rundsav, er det vigtigt, at du kender dine behov. Skal du bruge den ofte og til store projekter, eller er den kun sjældent og til mindre projekter? Det har nemlig betydning for, hvor stor og kraftfuld maskine du skal købe. Hvis du vil have en kraftfuld motor, skal du især holde øje med watt, som typisk er en indikation på motorens styrke. Desuden kan du også være opmærksom på størrelsen på klingen, da den bestemmer, hvor dybt rundsaven kan skære. En anden god funktion er at kunne justere dybden på snittet, så du bedre kan få kontrol over, hvor dybt rundsaven skærer.

Andre gode funktioner til en rundsav er at kunne indstille skærevinklen. På denne måde kan du nemlig også skære skæve og skrå vinkler på træet, hvilket kan være brugbart til mange projekter. Det er også en god idé at vælge en rundsav med forskellige sikkerhedsanordninger som f.eks. overophedningsbeskyttelse og andre funktioner. Ergonomien er også vigtig for en rundsav, så du kan bruge den i så lang tid som muligt med komfort. Derudover er det også godt at have en støvudsugning i rundsaven, da du i så fald kan undgå, at det bliver for støvet og beskidt i arbejdsmiljøet.

Rundsav med batteri eller ledning

Et andet vigtigt valg er, om du skal vælge en rundsav med batteri eller ledning. En rundsav med batteri er et populært valg, da det giver en stor fleksibilitet i arbejdet med den. Samtidig er moderne maskiner med batteri så udviklede i dag, at de også er kraftfulde og kan bruges i lang tid ad gangen. Hvis du har brug for at tilkøbe et batteri til en rundsav, kan du se i vores udvalg af batterier. Der er også mulighed for at tilkøbe et ekstra batteri – husk at vælge det rigtige batteri til maskinen. Nogle rundsave bruger dog ledning – her kan du med fordel købe en kabeltromle for at få en længere rækkevidde.

Se også vores rundsavsklinger

For at du kan bruge en rundsav, skal du også have en klinge. Ofte vil der medfølge en klinge i købet, men hvis der ikke gør, skal du købe en ved siden af. Du kan se vores sortiment af rundsavsklinger i vores udvalg af savklinger. Hvis du på et tidspunkt skal udskifte klingen, kan du også finde et stort udvalg af nye rundsavsklinger hos Silvan. Det kan også være godt at eje flere forskellige klinger, så du kan save i mange typer af træ (hårdt og blødt). Herudover kan du have nogle klinger i reserve, hvis en af dem skulle gå i stykker.

Vi har også bordrundsave i vores sortiment

Bordrundsave er en anden type af rundsave. Hvis du skal bruge en rundsav som en mere permanent løsning, er en bordrundsav et godt valg. Den står nemlig stabilt, hvilket giver dig bedre kontrol over udskæringerne. Har du eksempelvis store stykker træ, som skal skæres til, er det en klar fordel med en bordrundsav. Du kan sagtens bruge en almindelig rundsav til arbejdet, men en bordrundsav gør det nemmere. En bordrundsav passer godt ind i værkstedet, hvor arbejdet med at skære til typisk foregår. Samtidig findes der bordrundsave med hjul, så du f.eks. kan flytte den udendørs, når vejret er til det.

Vi har flere forskellige typer af bordrundsave i mange størrelser. Find den variant, som passer til dine behov. Bruger du en bordrundsav ofte, er det en fordel at købe en med en styreskinne, hvor du kan kontrollere udskæringerne bedre. Det er også en fordel at have et bord, hvor du kan justere højden, så du kan tilpasse arbejdshøjden. Ved de fleste bordrundsave kan du også justere skærevinklen, så du også kan udskære skrå vinkler. Mange bordrundsave skal tilsluttes en ledning, så her er det en stor fordel at have en kabeltromle, så du nemmere kan bruge den udendørs og andre steder.

Sådan bruger du en rundsav sikkert

En rundsav er en kraftfuld maskine, som du skal have respekt for, når du bruger den. Selvom moderne rundsave er lavet med sikkerhedsanordninger, som gør dem mere sikre at bruge, skal du stadig være opmærksom på sikkerheden. Det kan bl.a. være en fordel at bruge arbejdshandsker, når du bruger rundsaven. Ud over at beskytte din hænder gør det også arbejdet mere behageligt, og du er beskyttet imod splinter fra træet. For at beskytte benene kan du bruge arbejdsbukser. Du kan også bære høreværn, da en rundsav larmer en hel del, hvilket i længden kan være hårdt for ørerne.

En rundsav kan støve en del, da der helt naturligt kommer savsmuld, når du skærer i træ. Det kan irritere øjnene, og derfor bør du også huske sikkerhedsbriller eller visir under arbejdet. Er der meget støv fra rundsaven, kan du bære åndedrætsværn. Se i vores udvalg af arbejdstøj og sikkerhedsudstyr for at finde de værnemidler, som du har brug for. Det vigtigste er dog, at du bruger maskinen forsigtigt, og at du sørger for at læse brugsanvisningen før brug, for at du kan lære maskinen at kende. Vær fokuseret og opmærksom og hold pauser under arbejdet, hvis det er nødvendigt.