Sikkerhedsudstyr

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Se i vores udvalg af sikkerhedsudstyr og værnemidler

Når du skal lave gør-det-selv-arbejde, er sikkerhedsudstyr og værnemidler ofte nødvendigt for at beskytte dig. Det kan f.eks. være høreværn for at beskytte ørerne, hvis du bruger larmende værktøj. Det kan også være sikkerhedsbriller, som kan beskytte øjnene. En sikkerhedshjelm er også god at bruge, og ofte er det faktisk et krav at bære en sikkerhedshjelm på byggepladser. Generelt arbejdstøj kan du også med fordel bære, når du udfører håndværksmæssigt arbejde. Det er bl.a. i form af arbejdsbukser, arbejdsjakke og huer. Vi forhandler også sikkerhedssko, gummistøvler og træsko. Med dette sikkerhedsudstyr kan du altså beskytte dig selv, så du minimerer risikoen for at komme til skade.

Silvan forhandler dog også meget andet sikkerhedsudstyr. Vi har f.eks. faldsikring, beskyttelsesdragter, afspærringsbånd, overtrækssko, førstehjælp og meget andet. Du kan læse mere om vores sikkerhedsudstyr og værnemidler herunder. Under det enkelte produkt kan du se, hvilke leveringsmuligheder du har. Desuden kan du også se, hvilke Silvan-butikker der har varen på lager. På denne måde kan du bestille et produkt til afhentning i din lokale Silvan via ”Click-and-collect”. Det er også en god mulighed for at komme ned i en Silvan-butik og se vores udvalg af produkter til gør-det-selv-projekter og værktøj, så du kan fuldende dit projekt.

Hvornår skal du bruge faldsikring og afspærringsbånd?

Hvis du skal arbejde i højden, skal du have sikkerhedsudstyr, så du ikke kommer til skade i tilfælde af fald. Derfor skal du bruge faldsikring, så du er sikret imod fald fra høje steder. Du kan finde et faldsikringssæt, hvor du både får en faldsikringssele, karabinkroge, reb og båndstropper med i købet. Du kan læse mere i produktbeskrivelsen om, hvilken længde rebet har, hvilket tilbehør der medfølger, og hvor stor vægt faldsikringen kan klare. Husk også altid at læse brugsvejledningen før brug, og at du selv skal være opmærksom på de gældende regler på området for brug af sikkerhedsudstyret.

Har du et arbejdsområde eller andet, som du skal afspærre, kan du bruge afspærringsbånd. Det er vigtigt, at du afspærrer områder, hvor der kan være en sikkerhedsrisiko, eller hvor der er igangværende arbejde. Det er både for din egen skyld, så folk ved, at de ikke skal gå ind på et arbejdsområde, og af sikkerhedsmæssige årsager. Det er ideelt at bruge et afspærringsbånd i denne forbindelse for at tydeliggøre og signalere, at et område er afspærret. Et almindeligt reb vil ikke sende samme signal, så det ikke fremstår så klart, at et område er afspærret – et afspærringsbånd kan typisk også ses tydeligere på længere afstand.

Beskyt dine knæ med knæpuder og knæbeskyttere

Når du skal arbejde i haven eller lave håndværksmæssige opgaver, er der stor sandsynlighed for, at du på et tidspunkt skal hvile på knæene, mens du arbejder. Det er især, når du skal udføre arbejde ved jorden eller gulvet, at du hviler på knæene. Det kan være hårdt for knæene at have hele vægtbelastningen fra kroppen, så hvis du gerne vil begrænse belastningen på knæene, kan du bruge knæbeskyttere eller knæpuder. I længden vil du blive glad for at investere i knæbeskyttelse, da det gør det meget mere behageligt at arbejde på gulv- og jordniveau.

Knæpuder og knæbeskyttere findes i forskellige typer. Der er knæbeskyttere, som du skal montere rundt om selve knæene, hvor de fastgøres. Det betyder, at knæbeskytterne kommer til at sidde på knæene. Det er smart, da du i så fald ikke behøver at flytte knæpuden, når du skal bevæge dig rundt. En anden type er en knæpude, som ligger direkte på jorden eller gulvet, som du flytter rundt, når du skal arbejde andre steder. En knæpude er typisk lavet i skumplast, så den er blød. Du kan også finde en knæskammel, hvor du står lidt højere, mens du arbejder.

Find også førstehjælpskasser, håndsprit og plastre i vores sortiment

Er uheldet ude, og skal du bruge udstyr til førstehjælp, kan du hos os finde førstehjælpskasser, plastre og håndsprit. Det er altid en god idé at have en førstehjælpskasse derhjemme, da du så kan have plastre, forbindinger, renseservietter og lignende, hvis det skulle være nødvendigt at bruge det. Du kan også have det i bilen, så du kan have det med på tur. Det er forskelligt, hvad en førstehjælpskasse indeholder, men ofte vil den have forbindinger, plastre, bandage, engangshandsker, saks og meget andet. I den enkelte produktbeskrivelse kan du læse mere om, hvad førstehjælpskassen indeholder.

Skal du bare bruge plastre, har vi det også i vores sortiment. Du kan både finde plastre i pakker, hvor de er enkeltvis, og du kan købe plastre, hvor du med en saks skal klippe plastrene af en strimmel. Når du skal bruge førstehjælpsudstyr eller påføre et plaster, er det altid godt at rense hænderne først. Til dette formål kan du bruge håndsprit, så du fjerner bakterierne fra håndfladerne. Det er derfor generelt godt at have noget håndsprit derhjemme eller i bilen – især hvis du ikke lige har adgang til sæbe og vand, kan du bruge håndspritten til at rense huden.