Høreværn & ørepropper

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Beskyt din hørelse med høreværn og ørepropper

Det er meget vigtigt, at du beskytter din hørelse, når du er i larmende miljøer. Især arbejdsmiljøer kan være larmende, hvis du arbejder med store maskiner og elværktøj. Det kan være, at du arbejder med en kædesav, som kan have en tendens til at larme en hel del. Det kan også være, at du skal bruge havemaskiner såsom en plæneklipper, hækkeklipper eller andet, hvor du vil beskytte hørelsen fra maskinlarmen. Muligvis skal du køre på en traktor, der udsender en konstant larm, som kan være hård for ørerne. Uanset hvad kan du hos Silvan finde et stort udvalg af hørebeskyttelse, hvor vi har høreværn og ørepropper.

Ud over høreværn og ørepropper forhandler vi mange andre former for sikkerhedsudstyr og arbejdstøj, som du kan beskytte dig selv med. Du finder bl.a. sikkerhedssko til beskyttelse af fødderne. Du finder også gummistøvler, der er rigtig gode at bruge, når du skal arbejde udendørs i vådt vejr og andre fugtige steder. Hvis du gerne vil skabe et sikkert hjem for børn, kan du se vores sortiment af børnesikring. Vi har også sikkerhedsbriller, sikkerhedshjelme, støvmasker og meget andet. Derfor har vi altså et stort udvalg af sikkerhedsudstyr og arbejdstøj, som du med fordel kan orientere dig i.

Hvilket høreværn skal du vælge?

Der er mange faktorer at tage højde for, når du skal vælge det rette høreværn, som du kan læse mere om her. Da du ofte bruger høreværn i længere tid ad gangen, bør du vælge et høreværn med en god komfort. Det betyder, at den størrelsesmæssigt passer godt til dit hoved og dine ører. Desuden kan du også finde høreværn med flere forskellige funktioner såsom bluetooth og radio. Du skal også overveje, om du kun skal bruge høreværnet en sjælden gang imellem, eller om du skal bruge det til hverdag. Desuden adskiller høreværn sig også i forhold til, hvor god lyddæmpningen er, hvilket bl.a. kan beskrives i SNR-værdien.

Hvad er SNR-værdi?

SNR-værdi står for ”Simplified Noise level Reduction” og angiver, hvor meget støj høreværnet kan dæmpe. SNR-værdien er angivet i decibel (dB). Hvis høreværnet f.eks. har en SNR-værdi på 35, betyder det, at den sænker støjen fra omgivelserne med 35 dB. På nogle høreværn kan du vælge mellem forskellige dæmpningsgrader. Støjniveauet skal helst være på 70-75 dB, for at det er behageligt. Hvis en kædesav eksempelvis støjer med 110 dB, bør du altså vælge et høreværn med en SNR-værdi på minimum 35 dB. Vær opmærksom på, at SNR-værdien kan være forskellig alt efter frekvenslydene. Derfor vil SNR-værdien ofte være delt op i høje, mellem og lave frekvenslyde. En høj frekvenslyd kan være hyl, mellem frekvenslyd er almindeligt støj, mens en lav frekvenslyd er brummen.

Høreværn med bluetooth og radio

Et høreværn behøver ikke kun at dæmpe lyden, da du også kan finde høreværn med bluetooth og radio. Dermed kan du også bruge et høreværn til at lytte til radio og musik, mens du arbejder. Disse typer af høreværn bruger batterier, som enten er genopladelige, eller hvor du skal tilkøbe batterier ved siden af. I øvrigt kan du også bruge bluetooth-funktionen til at koble høreværnet til telefonen, så du også kan tale i telefon, mens du har høreværnet på. Laver du monotont arbejde, er det især rart at have mulighed for at kunne lytte til musik eller radio.

Høreværn til børn

Børn skal også have beskyttet deres hørelse, hvis de er larmende steder. Det kan desuden være ubehageligt for børn at være i støjende miljøer, så det er vigtigt, at de også har et høreværn på, når der er larm. Tager du børn med til en koncert, kan det f.eks. være en god idé, at de bærer høreværn. Det kan også være, at børnene skal med til en fodboldkamp, hvor der kan være en hel del larm. Derfor er det godt, at du hos Silvan kan finde særlige høreværn til børn. Det er små høreværn, som passer til børns mindre hovedstørrelser.

Hvornår skal du bruge ørepropper?

Ørepropper bruges til det samme som høreværn – nemlig at dæmpe lyde fra omgivelserne. Dog har ørepropper den store fordel, at de stort set er helt skjulte, og at de nærmest ikke vejer noget. Høreværn kan veje en smule, og derudover fylder de meget på hovedet. Skal du beskytte din hørelse til koncerter eller andre steder, er ørepropper det oplagte valg. Du kan også bruge dem, hvis du gerne vil dæmpe lyde fra omgivelser, når du skal sove – det kan være i et fly eller tog, hvor medpassagerer kan larme, eller hvis der er larm fra naboer eller trafik.

Silvan forhandler flere forskellige typer af ørepropper. De adskiller sig fra hinanden i forhold til deres lyddæmpningsgrad. Nogle ørepropper kan dæmpe lyden op til 32 dB. Vi har typisk engangsørepropper i vores sortiment, som du kan købe med flere par i en pakke. Vi har også ørepropper på en bøjle, der kan sidde bedre fast på hovedet. Under det enkelte produkt kan du se, hvilke muligheder du har for levering og bestilling. Her kan du også se, hvilke Silvan-butikker der eventuelt har varen på lager, og om du kan bestille den til afhentning via ”Click-and-Collect”.