Fliserens, vejsalt & asfalt

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Husk vejsalt, når frosten rammer

Når frosten rammer, er vejsalt et af det mest effektive redskaber til at undgå spejlglatte fortove og veje. Kort fortalt fungerer salt ved at sænke vandets frysepunkt. Dermed bliver det sværere for vandet at danne iskrystaller, når det er blevet saltet. Dog skal du også være opmærksom på, at salt ikke virker særligt effektivt, når temperaturen kommer under -6 grader celsius. Du kan vælge at sprede saltet med dine hænder, eller du kan bruge en gødningsspreder, der også kan bruges til at sprede salt. Især hvis du skal sprede salt på et stort område, er det en klar fordel at bruge en saltspreder.

Hvordan er reglerne i forhold til saltning?

Du er forpligtet til at salte og holde dine fortove fri for sne og is. Hvis nogle skulle glide og komme til skade på grund af is eller sne på fortovet, kan du risikere at stå over for et erstatningsansvar. Derfor er det altså meget vigtigt, at du sørger for saltning på fortovene. For din egen skyld er det naturligvis også rart, at du ikke skal være bange for at glide på is og sne på fortovet, trappen og andre steder. Hos Silvan kan du købe en stor pose med vejsalt, som kan holde i lang tid.

Få flotte og rene fliser med fliserens

Flisebelægninger kan hurtigt blive ramt af skidt og alger, som kan få dem til at se slidte og trætte ud. Derfor er det en god idé at rense fliserne en gang imellem. Her kan du med fordel bruge fliserens, som kan fjerne skidt effektivt fra fliserne. Du skal blot sprede fliserensen, som skal blandes med vand, på fliserne og lade det virke, hvorefter du skal skrubbe fliserne efterfølgende. Du bør fjerne mos mellem fliserne, før du påfører fliserensen. Undgå at få fliserensen på hud og tøjet. Brug eventuelt beskyttelsesmidler som handsker, når du anvender det.

Du kan også rense havefliserne på andre måder. Bl.a. kan du bruge en højtryksrenser, hvor du kan vælge tilbehør, som kan rense flisebelægning. Desuden kan du tilføre imprægnering til fliserne, der gør det nemmere at vedligeholde og rense dem. Fliserens og imprægnering er den perfekte kombination, hvis du gerne vil holde dine havefliser flotte og rene. Sørg også gerne for at rense fliserne ofte med en kost og eventuelt vand i løbet af sæsonen, så du kan få det overfladiske skidt væk. Især i perioder med løvfald er det vigtigt at fjerne nedfaldne blade, så de ikke dækker fliserne til.

Sådan reparerer du huller i asfalten med reparationsasfalt

Har du huller i asfalten – f.eks. på en parkeringsplads, indkørsel eller sti? Så kan du reparere hullerne med reparationsasfalt. Det er vigtigt at vedligeholde asfalterede områder, da huller kan være skadelige og farlige for cykler, biler og andre køretøjer. Det ser heller ikke kønt ud, hvis der er mange huller i asfalten. Du dækker hullerne med reparationsasfalten, hvorefter du enten stamper eller tromler det. Det bedste er dog at bruge en pladevibrator. Du kan også leje en pladevibrator hos Silvan, hvis du kun skal bruge maskinen til et enkelt projekt – i så fald er der ingen grund til bruge penge til indkøb og plads på at opbevare pladevibratoren.

Vi forhandler en såkaldt kold asfalt. Det betyder, at den ikke behøver at blive varm for at være blød. Den kan også bruges stort set hele året, da den kan bruges i både varmt og koldt vejr. Desuden kan den bruges på andre materialer end asfalt, f.eks. som afslutning på flisebelægninger, ligesom den også binder på andre materialer som træ, stål, jern og beton. Du kan også dække huller i veje til på andre måder. På en grussti kan du eksempelvis bruge granitskærver til at dække hullerne til. Granitskærver er generelt fremragende til at lave nye belægninger på veje og stier, som du billigt og nemt kan etablere med granitskærver.