Børnesikring

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilke former for børnesikring kan du vælge?

Hvis du har små børn, er det vigtigt at have et sikkert hjem. Når børn kan kravle og gå, begynder de også at bevæge sig rundt og undersøge omgivelserne. Dog er de små børn endnu ikke helt bevidste om sikkerhedsrisici, så de kan finde på at åbne døre, låger, køleskabe og hive ting ud fra skabe og hylder. Derfor er det altså en god idé at beskytte disse steder, før børnene tømmer skabe og hylder helt. Der findes forskellige former for børnesikring, som du kan se på denne side. Børnesikring kan i øvrigt også i nogle tilfælde bruges, hvis du vil beskytte skabe og låger fra kæledyr.

Hos Silvan kan altså du finde forskelligt udstyr til børnesikring. Du kan bl.a. finde sikring og børnelåse til skabe, skuffer, køleskabe, toiletter og komfurer. På denne måde kan du skabe en optimal sikkerhed i hjemmet og undgå, at der bliver alt for rodet. Børnelåsene er lavet på en sådan måde, at det er nemt for voksne at åbne dem, mens de fleste børn ikke kan finde ud af at åbne dem. Det er også enkelt at montere de fleste typer af børnesikring. Du kan herunder læse mere om de forskellige typer af børnesikring, hvor vi f.eks. har kantbeskyttere, hjørnebeskyttere, kontaktsikring og meget andet.

Børnesikring til at gøre hjemmet sikkert for børn

Når du skal gøre hjemmet børnesikkert, skal du starte med at identificere, hvilke steder der kan være farlige for børn. Du kan eventuelt forsøge at se dit hjem fra barnets perspektiv for at finde ud af, hvor der kan ske ulykker. De fleste ulykker sker typisk ved fald (f.eks. fra et puslebord, en sofa, trapper osv.), kontakt, klemning og indtagelse af rengøringsmidler, medicin eller andet. Det er selvfølgelig ikke alle former for ulykker, som du kan forebygge, men du kan minimere risikoen for ulykker i hjemmet med børnesikring. Vi har nogle gode råd til at forbedre sikkerheden i hjemmet for små børn, som du kan læse herunder.

Sikkerhedsgitre

Hvis du har niveauforskel i din bolig og derfor trapper, er det en rigtig god idé at sikre disse, så små børn hverken kravler op eller ned af dem. Her kan du bruge sikkerhedsgitre, som sørger for, at børnene ikke sådan lige kan kravle på trappen. Du kan også tilføje et sikkerhedsgitter til andre åbninger, hvor du ikke vil have, at børn går ind. Det er relativt nemt at montere et sikkerhedsgitter, og det er også nemt at åbne og lukke et sikkerhedsgitter for voksne. Vi har et stort udvalg af sikkerhedsgitre i mange forskellige størrelser, hvor du også kan købe forlængere til nogle typer.

Hjørnebeskyttere og kantbeskyttere

Hjørner og kanter er skarpe, og derfor kan det gøre ondt at ramme ind i disse for børn (og for så vidt også voksne). For at gøre hjørner og kanter mindre skarpe kan du putte hjørnebeskytter og kantbeskyttere på dem. Det gør, at det ikke er helt så smertefuldt at støde ind i en kant eller hjørne. Du kan f.eks. putte hjørne- og kantbeskyttere på et bord, der typisk er en genstand, som børn kan støde ind i. Det er nemt at montere hjørne- og kantbeskyttere, og du kan hurtigt fjerne dem igen, når du ikke længere har brug for dem.

Skabssikring og skuffesikring

Skabe og skuffer skal helst beskyttes fra børn. Det er der flere grunde til. Først og fremmest kan der være farlige genstande, som børn ikke skal have fat i – det kan eksempelvis være kemikalier, rengøringsmidler eller skarpe genstande. Her er det en særdeles god idé at sørge for, at børnene ikke kan åbne skuffer og låger med skabssikring og skuffesikring. Desuden kan det også være, at du har værdifulde genstande, som børnene ikke lige skal have fat. Derudover er det heller ikke så sjovt, hvis børnene tager ting ud fra skabe og skuffer og roder over det hele.

Kontaktsikring, TV-sikring og komfursikring

Andre genstande, der kan være værd at sikre, er kontakterne. Du kan tilføje kontaktsikring, der gør, at det er væsentligt sværere at få adgang til kontakter. Dermed undgår du også, at børnene kan få stød fra kontakter. Samtidig kan du også sikre TV’et med remmer, så det ikke kommer til at tippe, hvis børnene griber fat i det. Et andet sted hvor du nok ikke lige vil have, at børnene får adgang, er komfuret. Derfor kan du tilføje komfursikring, så børnene ikke kan åbne ovnen. Den kan også bruges til at sikre en opvaskemaskine og andre maskiner.

Hvad kan du ellers finde hos Silvan, som kan beskytte børn?

Silvan forhandler også andre varer, som kan forbedre sikkerheden for børn – både inde og ude. Skal børnene på en cykeltur, bør de f.eks. altid bære en hjelm. Hos Silvan forhandler vi cykelhjelme, der også passer til børn, som du kan finde med flotte farver og mønstre. Når børnene skal på cykeltur eller bare generelt udendørs i mørke, er det vigtigt, at de er synlige. Derfor bør de bære reflekser eller sikkerhedsveste, som vi også har i vores sortiment. Det er også altid en god idé at have en ringeklokke på børnenes cykel. Sørg derfor for at sikre børnene godt, før de begiver sig udendørs.

Du kan også forbedre sikkerheden i hjemmet generelt, som både er en fordel for børnene og de voksne. En røgalarm er f.eks. altid godt at have i hjemmet, og alle hjem bør faktisk have en røgalarm. Desuden bør du bestemt også have en kuliltealarm, hvis du har en gasovn eller en form for gasopvarmning. Har du en brændeovn, kan du placere et pejsegitter rundt om den, for at børn (eller kæledyr) ikke sådan lige får adgang til den varme overflade. Det og meget andet kan du finde i Silvans sortiment og butikker (se lagerstatus og leveringsmuligheder under det enkelte produkt).