Hobbypensler

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find hobbypensler til dit malerprojekt hos Silvan

Drømmer du om at komme i gang med at male smukke motiver på lærred eller papir? Så kan du hos Silvan finde et stort udvalg af varer inden for hobbymaling – herunder hobbypensler. Hobbypensler er nødvendige for, at du kan lave malerier og akvareltegninger. Almindelige pensler er ikke tynde og præcise nok til at kunne bruges til at male motiver med mange detaljer. Med hobbypensler får du netop mulighed for at lave detaljerede og præcise penselstrøg. Du kan finde penselsæt med pensler i flere forskellige størrelser, og du kan finde hobbypensler til både akrylmaling, akvarelmaling og oliemaling.

Ud over hobbypensler kan du finde mange andre typer af hobbyartikler, så du kan komme i gang med kreative projekter. Eksempelvis skal du bruge malerlærreder, hvis du gerne vil lave malerier. Derudover kan du se i vores udvalg af malerredskaber, hvor du kan finde alt fra staffelier til malerpaletter. Leder du efter andre redskaber at tegne med, kan du se i vores sortiment af tuscher og blyanter. En anden mulighed er selvhærdende ler, som du også kan male, så du kan lave flotte dekorationer. Se i vores udvalg af hobbyartikler og find det, som du har behov for.

Hvilke akvarelpensler skal du vælge?

Akvarelmaling er et andet navn for vandmaling. Hvis du nogensinde har prøvet at male med akvarelmaling, kender du nok til, at det kan være svært at male helt præcist, da vandmalingen kan tvære ud. Det kræver øvelse at lære at mestre akvarelmaling, men det kræver også de rigtige akvarelpensler. Akvarelpensler er lavet på en sådan måde, at de kan indeholde store mængder vand og farve, så de ikke drypper for meget. Det gør det nemmere at kontrollere malingen, så tegningen bliver flottere og mere præcis. Desuden har akvarelpensler en god elasticitet, og de har ofte et spidst penselhoved.

De fleste af vores akvarelpensler forhandles i sæt med flere pensler. Generelt set er det en stor fordel at have forskellige akvarelpensler i mange størrelser. På denne måde kan du både male brede penselstrøg og de mindre detaljer i et motiv. Vi har dem i sæt med tre eller fem pensler. Alle sættene har runde pensler med, men i nogle tilfælde kan du også finde flade pensler, der er gode til at male store overflader. Sørg i øvrigt for at vælge særlige papirblokke til akvarelmaling med en god absorberingsevne, da almindeligt tegnepapir ikke kan holde til vandmængden i akvarelmalingen.

Vi har også pensler til akrylmaling og oliemaling

Sammenlignet med akvarelmaling er oliemaling og akrylmaling mere tyktflydende. Olie- og akrylmaling bruges normalt til lærreder, hvor det er nødvendigt med en tyk maling, for at det kan sidde ordentligt fast på overfladen. Derfor skal du også bruge en anden type af hobbypensler til akryl- og oliemaling. I mange tilfælde kan du bruge den samme type af pensel til akryl- og oliemaling, hvilket i så fald vil fremgå af produktbeskrivelsen. Pensler til akrylmaling og oliemaling skal være nemme at kontrollere, så du kan male alle de små detaljer og store områder på lærredet eller papiret helt præcist.

Akryl- og oliepensler skal holde deres form og stivhed, så malingen kan blive jævnt påført. Vi har pensler med runde og flade former – de runde pensler er rigtigt gode til at male detaljer, da de har en spids. Modsat er en flad pensel god til at male store overflader med brede penselstrøg. For nybegynderen er akryl- og oliemaling et godt valg, da det er nemmere at kontrollere denne form for maling end akvarelmaling. Dog skal du være opmærksom på at male korrekt, da det godt kan være svært at fjerne akryl- og oliemaling, når det først er blevet påført.

Sådan renser du penslerne efter brug

Det er vigtigt, at du renser penslerne, efter at du har malet med dem. Hvis du glemmer at rense dem, vil du opleve, at de bliver stive og derfor svære at bruge igen. Men hvordan skal du rense penslerne? Det afhænger af, hvilken type maling du bruger. Er det vandbaseret maling som akvarelmaling eller akrylmaling, er det relativt nemt at rengøre dem. Her skal du først skylle penslerne under rindende vand. Husk at være grundig, så du får fjernet alle malingrester. Herefter kan du putte dem i lidt vand med sæbe, så alt malingen forsvinder. Undgå at jernringen bliver våd, da det kan risikere at løsne hårene over tid.

Hvis det er oliemaling, som du bruger, så er det lidt mere kompliceret at rense pensler. Det kan være sværere at fjerne malingrester, da oliemaling sidder bedre fast. Til pensler med oliemaling kan du bruge penselrens. Penselrens er netop bedre til at opløse oliemaling end vand eller sæbevand. I produktbeskrivelsen til den enkelte penselrens kan du læse mere om, hvordan den skal bruges. Du kan se vores udvalg af penselrens under kemikalier. Det kan også være en god idé at afdække det område, hvor du maler, så du ikke rammer steder, hvor der ikke skal være maling.