Hobbyartikler til børn

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvordan bruger du tekstiltuscher?

Tekstiltuscher er for dig, der gerne vil lave en personlig trøje. Med tuscherne kan du skrive og tegne lige så tosset, du vil. Det er en skæg aktivitet, hvor alle kan være med. Det er nemlig meget nemt at bruge tekstiltuscher. Før du går i gang, bør du sikre, at stoffet/tekstilet er vasket uden. På denne måde får du de bedste resultater. Hvis du eksempelvis skal tegne på begge sider af en t-shirt, kan det være en god idé at lægge lidt avispapir eller en pose imellem, så der ikke uheldigvis kommer aftryk på den anden side. Når du er færdig med at tegne, skal du lade tuschen tørre. Stryg herefter stoffet på vrangsiden af motivet. Tag stoffet i brug eller vask ved 30-40 °C.

Tekstiltuscher kan bruges til mange forskellige anledninger. For de mindste børn er det nok bare sjovt at tegne på stof. Det kunne enten være på et stykke tøj eller på en mulepose. Her kan det være en idé at hjælpe dem med at tegne figurer op, som de derefter kan farvelægge. I kan også lave et flag. For de lidt ældre børn og unge kan det være sjovt at lave venne-t-shirts eller lignende. Tekstiltuscher er også brugbare, hvis du skal lave et banner, f.eks. til sportsbegivenheder, studenterkørsel, demonstrationer, fester osv. I Silvan kan du få et sæt med flere farver.

Tegn sjove og flotte motiver med tuscher til sten

Det behøver ikke at være dyrt at lave kreative aktiviteter. En aktivitet der er nemt at gå i gang med, er stenfigurer. Tag en tur til stranden og find en masse sten. Det kan både være flade og runde sten. Herefter kan du tage en tur I Silvan og købe tuscher til sten og eventuelt stenlim. Det er nemlig alt, hvad du har brug for. På stenen kan du tegne hår, øjne, mund, næse eller et helt ansigt. Du kan også lave flotte mønstre, prikker eller skrive på den. Kort sagt, der er mange muligheder. I vores sortiment finder du tuscher flotte farver – med og uden glimmer.

At male på sten er noget børn og voksne kan være med på. Brug eventuelt et stykke avispapir til at lægge under stenene, når du maler på den ene eller begge sider. På denne måde undgår du at få tuschmærker på bordet. Især de mindste børn, kan have svært ved at styre stregerne, da sten jo kan have mange former og hakker. Inden I begynder, bør du rengøre stenene først, så de er fri for jord, sand, salt og andet snavs. På denne måde sikrer du, at tuschen sidder ordentligt på. Husk også at ryste tuschen, før du begynder at tegne. Du kan godt tegne oven på en anden farve, hvis du lader baggrundsfarven tørre først. Du kan eventuelt lakere stenen til sidst, så farverne er bedre beskyttet.

Mal med tuscher på glas og porcelæn

Foruden tuscher til sten, kan du også få tuscher til glas eller tuscher til porcelæn. Lav smukke mønstre på eksempelvis et vandglas, så det bliver lidt sjovere at drikke af. Du kan også personliggøre en kop til dig selv eller som gave til en anden person. Når du skal tegne og male på glas eller porcelæn, er det først og fremmest vigtigt, at du bruger tuscher til de overflader. I Silvan finder du tuscher i flotte farver til lige præcis det formål. Du skal også sørge for at glasset eller porcelænet er helt rent, inden du begynder at tegne. Når du er færdig med at tegne, skal tuschen tørre i 24 timer. Efter tørretiden sættes dit projekt i ovnen efter anvisningerne.

Hvis du leder efter tuscher til papir, har vi heldigvis også dette. Du kan bl.a. finde tuscher og blyanter i mange forskellige farver og tykkelser. Måske vil du øve et mønster eller motiv, før du begynder at påføre det på et glas eller en kop. Her er tuscherne i vores sortiment et godt valg, da du kan nørde og gå i detaljerne på samme måde, som du kan med tuscherne til glas og porcelæn. Imens du venter på, at dit projekt tørrer, kan du kaste dig over andre typer af hobbymaling . F.eks. har vi et stort udvalg af akrylmaling , såvel som oliefarve og akvarel.

Sådan kommer du i gang med fingermaling og ansigtsmaling

Fingermaling kender vi som en sjov aktivitet for børn og barnlige sjæle. Det er især de mindre børn, der synes,det er sjovt at lege med farver på papir med hænderne. Det er en god introduktion til dem, der skal prøve kræfter med kunstens disciplin i en tidlig alder. Fingermaling kan bruges fra 3 år og op efter. Mange bruger det til at lade børnene få frit lejde og det er godt tidsfordriv. Men der kan også komme flotte ting ud af det. Eksempelvis kan I bruge det til at lave hånd og fodaftryk på en overflade. I kan bruge fingermaling på papir, karton, malerplader og andre glatte overflader. Da fingermaling er vandbaseret, er det forholdsvist nemt at fjerne malingen fra hænderne igen.

Ansigtsmaling har måske et ry for at være til børn og bliver brugt til Fastelavn. Men i dag findes der mange anledninger til at give dig kast med maling i ansigtet. Først og fremmest er ansigtsmaling altid sjovt at lege med. Til anledninger som Fastelavn og Halloween er det oplagt at have ansigtsmalingen frem. Det er med til at fuldende kostumet og give den helt rigtige stemning. Derudover er ansigtsmaling populært til sportsbegivenheder, hvor fans i alle aldre bruger holdets farver. Og er du i virkeligheden en fodboldfan, hvis dit ansigt ikke har lignet Dannebrog på et tidspunkt? Derudover er det også sjovt at bruge ansigtsmaling i forbindelse med børnefødselsdage, festivaler osv. I Silvan finder du ansigtsmalingssæt med standardfarver, pastelfarver eller med specialeffekt.