Stuklister & loftrosetter

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Stuklister og loftrosetter gør dit hjem herskabeligt og eksklusivt

Drømmer du om at få et herskabeligt hjem med en masse hygge og stil? Så er det helt oplagt at tilføje stuklister og loftsrosetter på væg og loft. Stuklister og loftrosetter kendes fra herskabslejligheder og patriciervillaer, hvor de understreger et smukt og stilfuldt look i lidt gammeldags stil. Tidligere var stuk forbeholdt det rigere borgerskab, da det både var dyrt at fremstille og opsætte. I dag er stuk dog lavet i materialer, så de fleste kan være med. Har du derfor en bolig, hvor stuk passer godt ind, kan du se i vores udvalg af stuklister og loftrosetter.

Når du har fundet det produkt, som du vil have, har du forskellige muligheder for bestilling og levering. En mulighed er, at du kan bestille det til afhentning i en Silvan-butik via ”Click-and-Collect”. Det kræver dog, at den enkelte butik har varen på lager. Derudover kan du også bestille et produkt til levering til enten din adresse eller et leveringssted. Det er under det enkelte produkt, at du kan se, hvilke leverings- og bestillingsmuligheder du har. Du er naturligvis også velkommen til at besøge en af vores mange Silvan-butikker i hele landet, hvor du kan se vores udvalg af produkter til hjemmet og meget andet.

Hvilken stuk skal du vælge?

Stuk findes i mange forskellige stilarter. Du kan f.eks. finde stuklister og loftrosetter med spektakulære og overdådige mønstre. Denne form for stuk er et godt valg, hvis du vil have en unik og højtidelig stil i dit hjem. Eksempelvis er der loftrosetter med smukke blomstermønstre og stuklister med flotte bjælker. Ønsker du at forvandle et rum, så det bliver bemærket og helt særligt, kan du overveje denne form for stuk. Foretrækker du i stedet stuk, som har et mere simpelt og minimalistisk design, forhandler vi også disse. Derfor kan du også tilføje stuk i boligen, hvis du vil have en mere enkel stil i boligen.

Ud over selve stilen og designet er størrelsen på stuklisterne og loftrosetterne naturligvis også vigtig. Typisk har en stukliste en længde på to meter, men du kan tilpasse størrelsen ved at skære dem til. Dog er det stadig vigtigt, at du måler nøje op, så du præcist ved, hvor stor en mængde lister du har behov for. For at lave en flot afslutning i hjørnerne kan du opsætte hjørnelister. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er til alle typer af stuklister, at der findes hjørnelister. Under det enkelte produkt kan du læse mere om den konkrete størrelse.

Hvordan monterer du stuklister og loftrosetter?

Før i tiden var det en vanskelig opgave at montere stuklister og loftrosetter. Stuk var typisk lavet af gips, hvilket er et tungt materiale, som kan være svært at skære til. I dag er stuk i de fleste tilfælde lavet af polystyren – et andet navn for flamingo – der er meget lettere end f.eks. gips. Dermed er det nemmere at montere stuk i dag, end det var tidligere. Du kan endda selv montere det, hvis du har lidt flair for gør det selv-arbejde. Der vil til det enkelte produkt medfølge en vejledning til, hvordan det skal monteres. Du kan her læse en generel vejledning til, hvordan stuk kan monteres.

Det meste stuk skal fastgøres med monteringslim – der er bl.a. specifikke typer af stuklim, som vi har i vores sortiment. Sørg for at vælge en monteringslim, som er lavet til polystyren. Ofte skal du skære stuk til, så det passer til loftet eller væggen. Her kan du bruge en skærekasse. Særligt hvis du skal skære til i hjørner – det vil sige i smig – er det en stor fordel at bruge en skærekasse, da det ellers kan være svært at skære en lige vinkel. Hvis du vil male stuk, kan du enten gøre det før eller efter montering, alt efter hvad du foretrækker.

Se vores andet udvalg af lister og paneler

Vil du gerne have en anden form for væg- og loftbeklædning, kan du se i vores udvalg af lister og paneler. Du kan bl.a. finde vægpaneler, som sammen med stuk kan skabe et eksklusivt hjem. Samtidig kan du finde helt almindelige lister, som har et mere neutralt udseende end stuklister – det kan være fodlister, forkantlister, hobbylister og skurelister. Desuden har vi radiatorskjulere, hvilket kan dække for radiatorer, der ikke er så kønne. På denne måde kan radiatorerne blive en flot del af indretningen i boligen, da radiatorskjulerne har flotte mønstre, der kan pryde ethvert rum.

Er det i stedet lydisolerende vægpaneler, som du er på udkig efter, kan du orientere dig i vores udvalg af akustikpaneler. Akustikpaneler kan forbedre akustikken i rummet, hvis der er dårlige lydforhold. Herudover kan akustikpaneler bidrage med et flot design i din bolig, hvor du kan vælge imellem mange materialer og farver. Er det også tid til, at du skal forny området rundt om dit vindue, kan du se i vores udvalg af vinduesplader, som vi har mange af. Lad dig derfor inspirere til, hvordan du kan indrette dit hjem på ny ved at se i vores udvalg af træ og plader.