Vinkelslibere

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Vinkelslibere

En vinkelsliber kan bruges til mange forskellige opgaver. Du kan f.eks. bruge en vinkelsliber til at skære, slibe og polere mange materialer – det er bl.a. beton, stål, fliser, sten og endda også træ. Det er klingen, der har betydning for, hvad du kan skære i, så det er en god idé at have forskellige klinger for at bruge dem til flere opgaver. Vinkelslibere er netop kendetegnet ved deres alsidighed, så hvis du er en dedikeret gør-det-selv-person, bør du eje en vinkelsliber. Silvan har et stort udvalg af vinkelslibere, som både kan bruges til de små og store projekter.

Hos Silvan kan du finde et stort udvalg af elværktøj og tilbehør til elværktøj. Eksempelvis kan du finde stiksave, bore- og skruemaskiner, multicuttere, rystepudsere, kap-/geringssave og meget andet. Du kan under det enkelte produkt se, hvilke leveringmuligheder du har. En mulighed er at få den leveret via pakkelevering, mens en anden mulighed er at bestille den til afhentning i en Silvan-butik via ”Click-and-collect”. Hvis du skal bestille den til afhentning hos Silvan, skal den enkelte butik have varen på lager. Du er altid velkommen til at besøge en af vores Silvan-butikker i hele landet, hvor du kan se vores udvalg af gør-det-selv-produkter.

Hvilken vinkelsliber skal du vælge?

Når du skal finde den rigtige vinkelsliber, skal du tage udgangspunkt i dine behov. Skal du bruge vinkelsliberen dagligt til tungt arbejde, eller er det mere en gang imellem, hvis du skal skære i lidt fliser eller metal? Hvis du skal bruge vinkelsliberen meget til hverdag, bør du vælge en slidstærk og kraftig maskine. Derudover er det også vigtigt med en god ergonomi, så her kan du vælge en maskine med et ergonomisk korrekt håndtag. Det kan være softgrip, som du kan holde godt fat i. Samtidig er det rart med anti-vibrationsfunktion, hvor maskinen ikke vibrerer så meget.

Størrelsen på klingen har også betydning. Standardstørrelsen på klingen er 12,5 cm i diameter, men der findes også klinger på 23 cm. Find derfor den størrelse, som passer til dig. Det er også en god idé at vælge en vinkelsliber, hvor det er nemt at skifte skive, så du ikke skal bøvle for meget med det. Af sikkerhedsmæssige årsager bør du også vælge en maskine med en genstartsbeskyttelse, som sikrer, at maskinen ikke pludseligt starter igen, hvis der f.eks. har været strømafbrydelse. En anden faktor, der er værd at holde øje med, er vægten på maskinen, da en tung maskine kan være hård at bruge i lang tid ad gangen.

Vinkelsliber med batteri eller ledning

Der findes to former for strømforsyning til vinkelslibere, nemlig batteri og ledning. Der er fordele og ulemper ved begge typer. Fordelen ved batteri-vinkelslibere (eller akku-vinkelslibere) er, at den har en stor fleksibilitet, da du ikke er begrænset af længden på en ledning. Ulempen er, at du ikke kan bruge den, når der ikke er mere strøm på batteriet, og at den ikke er helt så kraftig som en vinkelsliber med ledning. Fordelen ved en vinkelsliber med ledning er netop, at den ofte har en kraftig og stærk motor. Ulempen er omvendt, at den ikke har så stor fleksibilitet som en batteridreven vinkelsliber, da du er afhængig af en ledning.

Lej en vinkelsliber hos Silvan

Skal du kun bruge en vinkelsliber til et enkeltstående projekt, er der ingen grund til at købe en helt ny. I stedet kan du leje værktøj til DIY-projekter hos Silvan – herunder en vinkelsliber. Du kan både leje en vinkelsliber med en klinge på 12,5 cm og 23 cm. En anden maskine, som du kan leje, er en betonsliber, der – som navnet antyder – kan slibe beton og cement. Du kan leje værktøj hos Silvan i forskellige lejeperioder – det er fra 4 timer til 1 uge. Du kan læse mere om vilkår for leje af værktøj under det enkelte produkt til leje.

Hvilket tilbehør skal du vælge til vinkelslibere?

Du kan finde meget tilbehør til en vinkelsliber, som giver dig flere muligheder for at bruge den. Hvis du køber en vinkelsliber med batteri, kan du tilkøbe ekstra batterier. Hvis der ikke er batteri eller oplader med i købet af vinkelsliberen, skal du huske at købe det ved siden af – ellers kan du ikke komme til at bruge maskinen. Husk altid at købe et batteri, der passer til den specifikke maskine og model. Har du en vinkelsliber med ledning, kan du med fordel købe en kabeltromle for at få en længere rækkevidde, når du bruger den.

Noget andet tilbehør – der er helt centralt, for at du kan bruge en vinkelsliber – er skæreskiver. I vores sortiment af skæreskiver finder du mange varianter til vinkelslibere. Der er både skæreskiver til metal, træ, sten og fliser. Derudover kan du også finde diamantklinger til vinkelslibere med lang holdbarhed, ligesom vi også har sliderondeller, så du kan bruge en vinkelsliber til slibning. Sørg for at vælge en skæreskive, som passer til den konkrete model og størrelse. Med flere forskellige skæreskiver får du meget mere ud af maskinen, da du så kan bruge den til flere formål.

Husk sikkerheden, når du bruger en vinkelsliber

En vinkelsliber er noget af det værktøj, som er årsag til flest ulykker. Derfor er det vigtigt, at du har styr på sikkerheden, når du bruger maskinen. Under arbejdet med maskinen er det f.eks. godt at bære arbejdshandsker, da det kan beskytte dine hænder. Desuden bør du også bære høreværn, da det kan være skadeligt for ørerne at bruge en vinkelsliber i længere tid ad gangen. Derudover skal du også helst bære sikkerhedsbriller eller visir for at beskytte øjnene. Det er især vigtigt, hvis du skærer i sten eller fliser, hvor der kan sprede sig støv, som kan irritere øjnene. Her kan det også være godt at bruge en støvmaske under arbejdet.