Udendørs trapper

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Se vores udvalg af udendørs trapper

En trappe udendørs kan være nødvendig, hvis der er niveauforskel i terrænet i haven. Det kan også være, at du har en terrasse eller en yderdør med niveauforskel, så det er nødvendigt med en trappe. Hvis du f.eks. har en træterrasse, vil der typisk være en lille afstand fra jordniveau til træterrassen, og her kan en trappe være en nødvendighed. Det er vigtigt, at en udendørs trappe er lavet til at kunne holde til det danske klima med skiftende temperaturer og fugtigt klima. Derfor er det godt, at du hos Silvan kan finde trapper til udendørs i både træ og sten.

På denne side kan du se vores udvalg af udendørs trapper. Vi har f.eks. terrassetrapper, der primært er lavet til træterrasser. Derudover kan du også finde fliser til udendørs trapper, hvis du gerne vil lave en trappe af sten i stedet. Vil du gerne lave din egen trappe, eller har du i forvejen trappetrin, kan du se i vores udvalg af trappevanger. I tilfælde af at du køber trappevanger, får du nemlig ikke selve trinene med i købet. Dog er fordelen ved at købe et byggesæt med terrassetrapper, at du får alt tilbehør og træ med, så du ikke behøver at købe det med.

Sådan finder du den rigtige terrassetrappe

Når du skal finde den rette terrassetrappe, skal du først og fremmest udregne den rigtige højde på trappen. Du skal tage udgangspunkt i afstanden fra toppen af træterrassen til jordniveau. Herefter kan du finde ud af, hvor høj trappen skal være. Heldigvis har vi trapper i flere forskellige højder. Vi har dem fra to trin til syv trin og i højder fra 37 til 122 cm. Det er ikke kun antallet af trin, der afgør, hvor høj trappen er. Selve hældningen på trappevangen har også betydning for højden. Hvis du vælger en terrassetrappe med en mindre hældning, er selve trinene dybere, så de nærmest bliver en forlængelse af terrassen og giver ekstra siddepladser i haven.

Bredden på trapperne kan også variere. I vores sortiment har vi trapper med en bredde på enten 120 eller 180 cm. En bred trappe kan give gode muligheder for ophold, men den fylder også mere i haven. Terrassetrapperne er lavet i trykimprægneret træ. Det betyder, at det er træ, som har fået behandling og derfor kan holde mange år i det danske klima. Som udgangspunkt behøver du ikke at give trykimprægneret træ ekstra behandling. Trappevangerne til terrassetrapperne er enten lavet i trykimprægneret træ eller i varmgalvaniseret stål. Både varmgalvaniseret stål og trykimprægneret træ er stærke materialer, så valget af materiale handler især om dine præferencer.

Hvilke fliser til udendørs trappe skal du vælge?

Hvis du gerne vil lave en trappe i fliser, kan du på denne side også finde trappetrin i sten. En udendørs trappe i fliser giver et eksklusivt udtryk, og hvis du har en fliseterrasse, er det oplagt at etablere en trappe i fliser til terrassen. En lille flisetrappe er også et oplagt valg, hvis du skal lave en trappe til en dørindgang udendørs. Desuden er en flisetrappe meget nem at vedligeholde, og den er særdeles holdbar – også i det danske klima. I modsætning til træ er der nemlig ikke risiko for råd og svamp på sten. Du kan også se i vores udvalg af støttemure og kantsten.

Vi har mange forskellige fliser til udendørs trapper i vores udvalg. Du kan bl.a. finde betonfliser og granitfliser. Hvilke fliser du skal vælge, afhænger af, hvilket materiale du foretrækker, og hvor meget du vil investere i trappen. Eksempelvis er en trappe i granit noget mere omkostningstung end en trappe i beton. Vælger du en trappe med granit, bør du vælge en granittype, der er skridsikkert og robust. Derfor er det især en god idé at vælge en jetbrændt overflade på granit, da den er mere skridsikker. Hvis granit bliver vådt, kan overfladen blive glat, hvis den ikke er skridsikker, så det er en vigtig prioritet. I øvrigt har vi mange størrelser og former af sten til en trappe. Det er både firkantede og runde fliser.

Hvordan laver du en udendørs trappe?

Det siger nok sig selv, at der er relativt stor forskel på, hvordan du laver en udendørs trappe, alt efter om du vælger at lave den i træ eller sten. Dog har en sten- og trætrappe det til fælles, at de begge kræver nøje planlægning og opmåling for et optimalt resultat. Du bør især huske at bruge vaterpas flittigt. Hvis vi starter med en stentrappe, kan du enten lave en støbning til den, eller du kan bruge stabilgrus. Undersøg før, hvad der egner sig bedst til jordforholdene og din have. Derudover skal du være opmærksom på, at vand skal kunne løbe væk fra trappetrinene, så de skal have en hældning. Husk, at fliserne er tunge, så I bør være flere om at lave trappen, hvis I gør det selv.

Hvad angår terrassetrapper i træ, vil der i produktbeskrivelsen medfølge en trin-for-trin-vejledning til, hvordan de skal opbygges. Derudover vil det nødvendige tilbehør som beslag og skruer også medfølge i pakken. Værktøjet skal du dog selv have, så hvis du ikke har det i forvejen, kan du bl.a. finde bore-/skruemaskiner hos os. Desuden skal du også huske, at underlaget til trappen skal have en tilstrækkelig styrke. Vi anbefaler en flisebelægning som underlag. Mellem trappevangen og underlaget bør der være murpap, så der ikke trænger fugt op i træet. Dette murpap skal du også huske at tilkøbe ved siden af.