Legehuse

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Forkæl børnene med et legehus i haven

Børn kan lege i et legehus i timevis uden at kede sig. Med et legehus i haven kan børnene både slippe fantasien løs når de leger og få frisk luft. Et legehus kan også skabe et rum i haven for hygge og leg, hvor der kan leges alt fra hule til posthus eller købmand.

Det er en god ide at placere legehuset, sådan at det bliver en integreret del af haven og havelivet. Børn vil ofte gerne være tæt på de voksne, og derfor kan det være en god ide at placere legehuset tæt på terrassen, eller andre steder hvor resten af familien ofte opholder sig. Selvom en have er forholdsvist lille, kan man sagtens placere legehuset så det hverken fylder hele haven, og fortsat er en integreret del af den.

Legehuse af træ bør altid opstilles på et underlag der er helt plant, og hvor det ikke er i direkte kontakt med jord og græs. Fugt fra jorden kan nemlig forkorte legehusets levetid, da det skaber et fugtigt miljø. Det er også vigtigt, at regnvand kan løbe væk fra et legehus.

Mange af vores legehuse er fremstillet i ubehandlet træ. Derfor er det vigtigt, at du selv behandler det med træbeskyttelse, så det kan modstå det danske vejr. Det giver dig også mulighed for at slippe kreativiteten løs. Eksempelvis kan du male det nye legehus i bedste Pippi Langstrømpe-stil, eller i farver der passer til haven og jeres hus. Du kan også male legehuset indvendigt i fine farver eller beklæde det med tapet. Indretter du legehuset med stole og bord, er de små klar til at lege teselskab og slippe fantasien løs. Taget på legehuset kan beklædes med tagpap. Det er en let og økonomisk løsning til et legehus.

Tips til at gøre børnenes legehus sikkert

Vores færdige legehuse er altid udformet med øje for børnenes sikkerhed. Det er nemlig vigtigt, at børn ikke kan komme i klemme i legehuset, eller at snore fra jakker og bukser ikke kan hænge sig fast.

Vil du selv i gang med at bygge et legehus, eller er du i tvivl om indretningen af det er helt sikker, findes der europæiske standarder for offentlige legeredskaber. Disse kan man læne sig op af, hvis man er i tvivl om hvordan legehuset indrettes og bygges sikkert.

Det er vigtigt at børn ikke kan få deres hoved i klemme i vinduer og andre åbninger på legehuset. Taget skal også være udformet således, at børnene ikke kan kravle op på det. Der findes dog også legehuse, hvor taget er lavet til at børn kan klatre på det. Her er det en god ide at sikre sig, at de ikke lander hårdt, hvis de falder. Underlaget på taget bør også være skridsikkert, hvis børn skal kunne klatre på det.

Vil du være helt sikker på sikkerheden i legehuset, kan du selv teste det. Et godt tip er at sikre at snore fra tøj ikke kan sætte sig fast. Det kan gøres med en snor, hvor der er bundet et låg fra en sodavandsflaske på. Den bør ikke kunne sidde fast. Du kan også måle at et barns hoved eller krop ikke kan sidde fast og blive klemt i legehuset.