Rawplugs

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find de rigtige rawplugs

En rawplug er et lille rør der indføres i væggen som et slags hylster til skruen. Formålet med at anvende en rawplug i forbindelse med en skrue er, at forstærke skruens evne til at holde fast. Rawplugs bruges oftest i vægge eller lofter, der er lavet af beton, gips, mursten eller gipsbeton. Træ er det eneste materiale, hvor der ikke anvendes rawplugs. I SILVAN kan du få rawplugs, der er fremstillet af nylon eller plast og i flere forskellige længder eller størrelser. Fordelen ved at anvende rawplugs i forbindelse med en konstruktion i en hård væg af f.eks. beton er, at du er sikret en solid bæreevne. Hvis du derimod fastgør din konstruktion uden en rawplug, vil den højst sandsynligt ikke sidde ordentligt fast og måske endda falde ned eller briste. 


Der findes forskellige typer rawplugs, og hvilken en du skal anvende kommer an på, hvilken type væg eller loft du skal installere den i. Inden du køber dine rawplugs, skal du altså altid sætte dig ind i hvilken type væg du har, så du ved hvilke rawplugs du skal købe til. F.eks. hvis du skal hænge noget op på en betonvæg, så nytter det ikke noget at forsøge sig med rawplugs der er beregnet til gipsvægge.  

I SILVAN finder du rawplugs til alle de forskellige typer af vægge. Skal du f.eks. hænge en reol op på en murstensvæg? Så kan vi anbefale at anvende en karmpløk. Denne form for rawplug har en høj bæreevne og er derfor ideel til ophæng af tungere ting.

Tips til dine rawplugs

Det er ikke altid lige let at vide hvilke rawplugs der passer til de forskellige vægtyper. I SILVAN hjælper vi dig altid med, at finde de rawplugs der passer til din væg. 

Betonvægge: Hvis du skal hænge noget op på en betonvægge kommer det selvfølgelig an på, hvad du skal hænge op. Det er nødvendigvis ikke de samme rawplugs, du skal anvende til en billederamme som til en reol. Hvis du skal hænge mindre ting op, kan du blot nøjes med almindelige rawplug. Skal du hænge tungere ting op, kan du med fordel anvende en rawplug med ekspansion. Denne form for rawplug udvider sig inde i væggen, og sidder derfor godt fast. 

Gipsvægge: Gipsvægge kan være en smule svære at arbejde med, da gips er et meget porøst materiale, og derfor kan det godt være en udfordring at få din rawplug til at sidde ordentligt fast. I SILVAN kan du få rawplugs der er beregnet til gipsplader, så du er sikker på, at din væg ikke bliver ødelagt. Du skal dog altid være opmærksom på, at bæreevnen i en gipsvæg er begrænset, og derfor bør du undersøge om, der er en plade inde i væggen, som kan hjælpe med at holde på din konstruktion. Har du flere spørgsmål til dine rawplugs, er du altid velkommen til at komme forbi en af vores mange butikker.