Græsfrø & rullegræs

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Få flot og grønt græs på plænen

Skal du i gang med at anlægge græsplæne, kan du med fordel vælge græsfrø eller rullegræs fra Silvan. Vi tilbyder et bredt udvalg af græsfrø og rullegræs. Rullegræs er en ideel løsning, hvis du ønsker en tæt og smuk græsplæne, på kort tid, uden at skulle vente på at græsset spirer. Har du tid og tålmodighed til at vente, kan du bruge græsfrø. Der findes forskellige typer af græsfrø. Græsfrø, der er velegnet til en skyggeplacering. Græsblandinger, der er velegnet til den aktive familie, der kan lide at spille fodbold, badminton m.m. på plænen. Du finder også græsfrø, som er velegnet til eftersåning eller reparation af mindre huller i græsplænen.

En flot, grøn græsplæne kommer sjældent af sig selv. Det kræver nemlig lidt arbejde. Men hvad kan man helt præcist gøre? Her får du 3 gode råd til flot græs:

1. Hold græsset frit for mos

Først og fremmest skal græsset holdes fri for mos. Særligt efter en lag og fugtig vinter kan mosset få gode levevilkår. Har du meget mos, kan det være en god ide at rive græsset med en mosrive. Det skaber dog nogle bare pletter, så her kan du så med nyt græs. Du kan dog sagtens forebygge mos i løbet af året ved at giver dit græs gødning tre gange i løbet af en sæson.

2. Giv dit græs gødning

Gødning både forebygger mos og giver dig en sund græsplæne. Gødning giver græs gode levevilkår - og en sundere og grønnere plæne. Det er bedst at give græs gødning, mens det er tørt. Ellers vil gødningen blot klistre til det fugtige og våde græs i stedet for at synke i jorden. Følg altid anvisningen på pakken af det gødning du bruger, når du doserer.

Det kan være en god ide at gøde græs med organisk jord om foråret. Det giver langsomt græsset næring. På den måde har græsset næring nok til en hel sommer. Så skal du først gøde igen i slutningen af sæsonen i august måned.

3. Slå græs

Fra perioden april til oktober skal græsset slås en til to gange om ugen. Hvis du lader det afklippede græs ligge på plænen, fungerer det som gødning, da slået græs indeholder næring. Vil du have flot og grønt græs, skal du passe på med at klippe det for kort. Hvis du klipper græsset for kort, vil det blive svækket.

Gode råd til såning af græs

Når du skal så græs, er det vigtigt, at jordbunden er omkring 20 grader varm. Det er den ofte i slutningen af maj måned eller starten juni, alt afhængig af hvor lunt et forår vi har. Det er dog i mange tilfælde bedst at så græs sidst på sæsonen i august måned. Her kan du nemlig være sikker på, at jordtemperaturen er høj og der kommer regn. Vil du så græs tidligere end august, skal du være opmærksom på at vande græsset, hvis det er tørt.

Før du går i gang med at så dine græsfrø, skal du klargøre jorden. Er det en helt ny græsplæne, som du skal anlægge, skal jorden fræses eller luftes først. Herefter skal den gødes og jævnes. Når jorden er klar, kan du begynde at så dit græs. Hvordan græsfrø sås bedst afhænger af typen. Ofte skal du først fordele en passende mængde græsfrø i haven. Herefter kan du blande græsfrøene med jorden ved at gå over det øverste jordlag med en rive. Herefter skal det tromles, så du er sikker på, at alle frø er i kontakt med jorden. At gå over med en tromle har også den fordel, at græsplænen vil blive mere jævn og hård.

Der findes også maskiner, der kan hjælpe dig til at så græs. Det kan være praktisk, hvis du skal anlægge en ny, stor græsplæne.