Jord, planter & bede

Du kan skabe et frodigt og grønt uderum med smukke og farverige blomster, planter og buske. I Silvan finder du alt inden for jord, planter og bede. Du kan anlægge en græsplæne med enten rullegræs eller græsfrø og indramme plænen med en praktisk græskant. Du kan også skabe en farverig altan og terrasse med studer og blomster i krukker eller altankasser. Eller du kan plante krydderurter og frugttræer i køkkenhaven, hvor du kan hente friske urter og frugter til madlavningen. Og med den rigtige jord og gødning, med de rette næringsstoffer, skal du nok få en spirende og blomstrende have. Har du problemer med ukrudt, skadedyr, svampe m.m., finder du også miljøvenlige bekæmpelsesmidler i vores sortiment. Så lad dig inspirere og se hele vores sortiment af jord, planter og bede nedenfor.

Alle Jord, planter & bede Produkter
Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Blomster, planter og bede

Haven er dit udendørs fristed, en grøn oase med masser af planter og blomster. Haven skal være et sted, der er rart at være og hvor du kan slappe af og nyde naturen. Med planter, blomster, træer og buske kan du sætte et personlig præg. Har du en stor have, mindre have eller altan. Er du til mange blomsterbede med farverige blomster eller måske et par krukker på terrassen eller altanen? I SILVAN kan du finde alt du skal bruge til dine planter og bede.

Frø, løg og spiring

Blomsterfrø og løg kan skabe glæde og farve i haven året rundt men det er vigtigt at plante frø og løg på det rigtige tidspunkt. Vil du gerne have smukke blomster henover foråret og sommeren, skal du lægge løg og frø i jorden allerede i det tidlige efterår. Det kan også være at du ønsker at dyrke lækre og velsmagende grøntsager. Hvad enten du er til blomster, grøntsager eller begge dele, så finder du det her i kategorien. Vil du gerne selv fremstille nye planter ved hjælp af stiklinger, kan du finde alt det tilbehør du skal bruge her. Klip en lille stikling fra den plante du ønsker, og sæt den i en potte med en god pottejord som for eksempel spagnum. Stikkejorden skal være luftig og skal kunne holde på en mængde vand samt næring. Når du har sat stiklingen, så sørg for at overdække potten for eksempel med et pottelåg i plast. Her i kategorien finder du vores pottelåg med en kontrolventilation, så du kan sørge for at dine planter får den rette iltforsyning samt temperaturer og derved undgår svampesygdomme. Derudover kan det lille ´væksthus` placeres i direkte sollys, da pottens UV-filter beskytter planterne mod den skarpe sol. Så snart du ser de første rødder på stiklingerne, kan du plante stiklingen ud.

Krukker og espalier

Planter og blomster i krukker er både praktisk og ser godt ud på altanen eller terrassen. Du kan med fordel også have dine krydderurter i krukker på terrassen, så du kan gå ud og klippe lidt, når du har brug for lidt ekstra krydderi til maden. Et par havekrukker med flotte blomster ved din havedør, er også en god måde at byde dine gæster velkommen. Her i kategorien finder du havekrukker i keramik, cement og plast. Havekrukker i plast er praktiske, da de ikke vejer så meget i forhold til for eksempel, krukker i keramik. Er du ude efter frostsikre havekrukker skal du kigge efter de krukker, der har hul i bunden, sådan at vandet kan løbe væk. Vi har havekrukker i forskellige størrelser, former og farver… Krukkerne findes endvidere i adskillige størrelser, former og farver, så du helt selv kan vælge, hvilket udtryk du gerne vil have frem. Du kan mixe og matche de forskellige krukker og potter, som du vil, og du vil på den måde opnå en særpræget indretning, som ikke findes magen til andre steder.

Jord og gødning

Her finder du jord, gødning og græs til en flot have. Havejord er forskellig, noget jord er meget lerholdigt mens andet jord er mere sandet. Det kan derfor være meget forskelligt, hvilke planter og blomster, der trives godt i din have. Med supplerende jord og forskellig gødning, kan du dog hjælpe dine planter lidt på vej. God jord er forudsætningen for en flot have. Det er derfor en god idé at starte med at finde ud af, hvilken type jord du har i din have. Er jorden meget sandholdig, skal du blande lerholdig muld i. En leret jord er mere fast og derved også bedre til at holde på fugten. Er din jord meget leret, så skal du omvendt blande en sandholdig muld i, for at gøre jorden løsere. Den bedste jord er nemlig en blanding af begge jordtyper. En jordbunds pH-værdi har også betydning for dine planteres ve og vel. Er jorden for sur eller for basisk, kan det være svært for planterne. Er jorden for sur, kan du med fordel anvende kalk, som derved gør jorden mere basisk. Sphagnum er også en god måde at supplere jorden i et ældre bed, for at give det ny næring og kan fås i forskellige varianter. For eksempel kan du få surbundsspagnum, som er godt til bede med surbundsplanter som for eksempel rododendron. I SILVAN har vi også et stort udvalg af forskellige gødningsprodukter, for eksempel muld- og jordforbedringsprodukter. Plænegødning er også et populært produkt, der hjælper dig til en flottere græsplæne.