Juletræer & juletræsfødder

For mange er julen ikke komplet uden et juletræ, og det er vi i SILVAN helt enige i. Vi har derfor et bredt udvalg af forskellige juletræer. Du finder både flere slags ægte grantræer, såvel som forskellige modeller af kunstige juletræer. På den måde kan du fejre højtiden, som det passer dig bedst. Om det er med et lille kunstigt træ, eller en stor nordmannsgran – så finder du det hele i SILVAN. Og intet juletræ uden en fod. En juletræsfod kan have både en praktisk og en dekorativ funktion. Det kan vi også hjælpe dig med. Vi har naturligvis flere forskellige modeller, så du kan finde den, der passer til netop dit træ og din smag. Du kan sætte prikken over i’et med et flot og dekorativt juletræstæppe. I SILVAN finder du alt, hvad du skal bruge for at gøre højtiden helt perfekt.

Hvorfor skal du vælge et ægte juletræ?

Er der noget bedre end duften af et rigtigt juletræ? Duften af gran har en helt særlig forbindelse til julen. Og det får du kun med den ægte vare. Med ægte grantræer har du også et utal af valgmuligheder, så du kan vælge præcis det træ, der passer til dit hjem. Bor du i en lille lejlighed? Eller foretrækker du bare et mindre træ? Så finder du nemt en størrelse, der passer. I SILVAN finder du endda små juletræer i potter, så du efterfølgende kan plante det ud. Og hvis du har højt til loftet og masser af plads, kan du i SILVAN få juletræer helt op til 220 cm.

Der er dog også enkelte ulemper ved et ægte juletræ. Det har naturligt en begrænset levetid. Du kan dog forlænge levetiden med en juletræsfod, hvor du kan tilføje vand. Derudover vil formen på træet altid være en smule usymmetrisk. Det kan naturligvis også have sin charme, da det gør det helt unikt. Vil du gerne vide mere om, hvordan du holder dit juletræ? Og hvor traditionen kommer fra? Så kan du læse alt omkring juletræet i denne artikel. Du skal dog være opmærksom på, at de ægte juletræer ikke sælges over vores hjemmeside. De sælges kun igennem vores butikker. Så kig ned i din lokale SILVAN og se vores store udvalg. Vi står altid klar til at hjælpe dig med udvælgelsen og til at nette dit træ, så du let kan få det med hjem.

Forlæng glæden med et kunstigt juletræ

Orker du ikke bøvlet med et træ, der taber sine nåle? Eller vil du gerne have et 100% symmetrisk et? Så kan et kunstigt juletræ være løsningen for dig. De fås i mange varianter, så du altid er sikker på at få ét, der passer lige netop til dig. I SILVAN finder du kunstige juletræer i alle størrelser. Vi har alt fra de helt små på 60 cm i højden, til store, naturtro versioner på 210 cm. Den kunstige udgave er typisk en lidt dyrere engangsinvestering i forhold til et ægte juletræ. Men du får derimod den fordel, at det kan bruges år efter år. På den måde får det hurtigt tjent sig selv ind igen. Men det kan naturligvis være en god idé at overveje, hvor længe du vil bruge det, inden du investerer i et.

En anden fordel er, at du ikke skal bekymre dig om vanding og dryssende, visne grene. Et kunstigt træ holder sig smukt og grønt hele året rundt. Du kan derfor nyde glæden igennem hele december, hvor mange kun kan få glæde af den ægte vare en kortere periode. Derudover kan de også fås med indbygget LED-lys. Så bliver det ikke lettere. Du slipper her for at skulle sætte lyskæder på, og du kan blot gå i gang med pyntning af træet med det samme.

Hvilken juletræsfod skal du vælge?

Juletræsfødder fås i mange forskellige former, farver og størrelser. Og det er naturligvis vigtigt, at du vælger en fod, der passer til netop dit træ. Du bør derfor gøre dig nogle overvejelser, inden du vælger, så du er sikker på at komme hjem med det rigtige.

Vil du gerne nyde træet så længe som muligt? Så er en juletræsfod med vandbeholder det helt rigtige for dig. På den måde kan du løbende vande dit træ, så det holder sig flot og grønt i længere tid. I SILVAN finder du to forskellige størrelser, så du kan få én, der passer, uanset om du har et stort eller lille træ. Det er også en god idé at overveje, hvor vigtigt det æstetiske er for dig. Skal juletræsfoden være lavet i et bestemt materiale, i en bestemt form? Eller skal den blot fungere som praktisk holder? Uanset, hvad du vil have ud af din juletræsfod, finder du den hos os. Du finder naturligvis også flere forskellige juletræstæpper, så du kan fuldende looket til den store dag.

Du kan naturligvis også få en fod, så du kan have træet stående udenfor. Til det formål bør du bruge et jordspyd. Jordspyddet bores ned i jorden, så det står godt fast. Og herefter spænder du blot skruerne til omkring stammen. Endelig bør du sikre dig, at tykkelsen på stammen passer til den bredde, juletræsfoden kan håndtere. Det hænger ofte sammen med højden på træet. Så jo højere dit juletræ er, jo bredere en stamme har det. Det er som oftest opgivet på emballagen til foden, hvilken størrelse stamme den kan tage. Ellers er du mere end velkommen til at kigge forbi din lokale SILVAN og høre nærmere.

Vil du lave din helt egen, unikke juletræsfod? Så kan du få inspiration og vejledning til, hvordan du laver din egen juletræsfod. Vi skal nok guide dig hele vejen.

Værd at vide omkring dit træ

Når julen er forbi og træet har mistet sine nåle, smider langt de fleste det bare ud. Men du kan faktisk bruge det til mere end du tror. Du kan nemlig med fordel klippe grenene af, og bruge dem til vinterbeskyttelse af dine udendørsplanter. De er f.eks. ideelle at sætte ned omkring fødderne på dine roser. Lad dem sidde til foråret, hvor du skal til at beskære roserne. Du kan også med fordel skære stammen op i mindre stykker, lade dem tørre et par måneder, og bruge dem i brændeovnen.

I mange kommuner er det også muligt at få afhentet det brugte juletræ sammen med det almindelige affald. Så slipper du for bøvlet med at køre det på affaldspladsen. Se om det er en mulighed for dig på din kommunes hjemmeside. Hvis du vil helt udenom ræset med både at an- og afskaffe dig et juletræ, så lav dit eget. Så får du et helt unikt juletræ, som hele familien kan være sammen om at lave. Du får også et træ, der holder i mange år. Vil du vide mere om hvordan du laver dit eget juletræ? Så læs vores guide til, hvor du laver dit eget juletræ. Vi skal nok guide dig og giver dig ni lette trin til at komme i gang.