Systemhegn

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad er et systemhegn?

Med et systemhegn kan du skabe din helt egen oase i haven. Du kan nemlig sammensætte det helt som du vil, så det passer til netop dit behov. Om det er for at skabe læ, ro eller for at holde hunden fra naboens have, så finder du dit nye hegn i Silvan. Vi har systemhegn fra bl.a. Frøslev Træ, Plus og Kirkedal – og du finder varianter i både glas, træ og komposit. Du kan derfor altid finde et design, der passer til dit hjem og din stil. Det er en enkel og let måde at få skræddersyet et hegn til netop din have, uden det behøver at koste en formue. Se vores store sortiment af systemhegn her, og kom godt i gang med dit næste haveprojekt.

Et systemhegn er et havehegn, der er opbygget i moduler. Det betyder, at du har stor valgfrihed og kan få en løsning, der passer præcis der, hvor du skal bruge det. Hos Silvan finder du både det klassiske FT systemhegn i træ, men også systemløsninger med glas og i aluminium og komposit. Et systemhegn består af stolper, hvor der er udfræset profiler, der passer perfekt med de tilhørende brædder eller elementer. Alt afhængigt af, hvilken løsning du ønsker, kan du få stolperne både i runde og firkantede – og både i træ, komposit eller aluminium, alt efter hvilken stil du ønsker.

Selve profilbrædderne til systemhegn fås naturligvis også i forskellige udgaver. Du kan f.eks. få den klassiske klinkprofil, rafteprofil, blokhusprofil, V-fugeprofil og skyggefugeprofil – og naturligvis glasprofiler. Derudover kan mange af modellerne fås både i råt træ af forskellige sorter og sort- og hvidmalet træ. Der er altså et utal af muligheder og altid én, der passer til dit projekt. Systemhegn kan med andre ord sammensættes præcis som du ønsker og er utrolig let at montere. Det er det oplagte valg, hvis du har svært ved at få standard hegnsmoduler til at passe til dine ønsker – eller, hvis du blot gerne selv vil designe din afskærmning.

Skab trygge rammer i haven

Med et systemhegn kan du skabe din helt egen, trygge oase i haven. Om det er for at sikre, at børnene kan lege sikkert, at hunden ikke løber ud på vejen, eller blot for at skærme af for omverdenen, er et hegn med til at skabe en tryg ramme i din have. Med de mange designmuligheder, kan det også være med til at skabe den helt rette stemning i haven. Hvis du f.eks. har en højtbeliggende terrasse, kan du med fordel opsætte en glasafskærmning. På den måde sikrer du fuldt udsyn til udsigten, samtidigt med, at du skaber en sikker ramme om terrassen.

FT systemhegn

Frøslev Træ har længe været kendt for deres systemhegn, der ofte blot kaldes FT systemhegn. Med deres hegn kan du skræddersy din løsning ned i mindste detalje. Alle deres dele passer sammen, så du ikke behøver bekymre dig om forskellige typer af systemer, der ikke passer sammen. Derudover er elementerne lavet specifikt med det danske klima i tankerne, hvorfor Frøslev giver hele 20 års garanti på deres systemløsning. Med Frøslevs løsning får du også et hegn, der er skabt med omtanke for miljøet. Træet kommer nemlig fra FSC-certificerede skove. Du kan derfor med god samvittighed sætte et Frøslev hegn op i din have.

Hvordan vælger du det rigtige hegn?

Det kan være svært at finde ud af, hvilken slags afskærmning, der bedst dækker dit behov. De mange muligheder kan nogle gange virke uoverskuelige og kan gøre det svært at tage en beslutning. Herunder får du en lille guide til, hvilke valg du skal overveje inden du beslutter dig for et systemhegn – uanset om det er fra Frøslev Træ eller et andet sted.

  • Vælg profil: Det mest karakteristiske ved hegnet er profilerne. Derfor er det vigtigt, at du tager stilling til, hvordan de passer ind i omgivelserne. Der kan f.eks. være stor forskel på, om afskærmningen skal stå op ad et nymoderne hus, et ældre bindingsværk eller et bjælkesommerhus. Tag dig derfor god tid til at finde præcis den profil, der passer bedst til dit projekt.
  • Vælg træsort og farve: Alt afhængigt af hvilken profil du vælger, fås den i forskellige varianter. Her er det vigtigt at tænke på vedligehold. Malede flader vil altid kræve løbende vedligehold, hvorimod trykimprægneret træ i og for sig kan stå ubehandlet. Tænk derfor over, hvor meget tid du vil lægge i det, efter montering.
  • Vælg topprofil: Du kan vælge mellem to forskellige topprofiler – en rund og en skrå. Den runde giver en mere blød afslutning og passer f.eks. godt sammen med en blokhusprofil. Med den skrå topprofil får du et mere kantet udseende, der gør sig godt sammen med klinkprofilen.
  • Vælg stolpe: Det næste du skal tage stilling til, er hvilke stolper du ønsker. Du kan nemlig både få runde og firkantede.
  • Tilvalg af havelåge Hvis dit hegn går hele vejen rundt om haven, kan det blive nødvendigt med en låge. Her kan du også få forskellige slags, alt afhængigt af hvilken profil du har valgt.

Når du har fået valgt den helt rigtige løsning til din have, er næste skridt selve monteringen. Det kan måske virke som en uoverskuelig opgave, men det er faktisk lige til at gå til og kan sagtens gøres af en gør-det-selv’er, uden professionel hjælp. På Silvans YouTube kanal, SilvanTV, kan du endda finde en videoguide til, hvordan du monterer FT systemhegn. Og skulle du have brug for yderligere råd og vejledning, er du altid velkommen til at besøge din lokale Silvan. Her står vores medarbejdere altid klar til at hjælpe og råde dig, både omkring montering, men også til valg af materialer.

Mere end bare et hegn

Et FT systemhegn kan bruges til meget mere end blot traditionel afskærmning. Det er f.eks. oplagt at bruge til at bygge dit eget højbed eller blomsterkasse. Det giver dig nemlig muligheden for at få præcis den størrelse og højde du ønsker, så du kan få mest muligt ud af din køkkenhave. Derudover kan du også lave din egen sandkasse af profilerne, hvor du igen kan lave præcis den størrelse og udformning, der passer til dine børns behov. Du kan også skabe en flot løsning til dine renovationsspande. På den måde kan du få afskærmet affaldsspandene på en pæn og enkel måde.

Fordele ved et systemhegn

Der er mange fordele ved en systemløsning. En af de største fordele er dog, at den er opbygget i moduler. Det er netop disse moduler, der giver dig den store valgfrihed og muligheden for at sammensætte det præcis efter dine behov. Derudover er det noget du sagtens kan montere selv – det sparer dig for regningen for at få en professionel til at gøre det. I mange tilfælde kan profilerne kombineres på utallige måder, så du både kan lave et pænt hjørne og en pæn afslutning. Så uanset, om du er på udkig efter en glasafskærmning, eller et mere traditionelt raftehegn, finder du begge muligheder med et systemhegn fra Silvan.