Forstærk hængselsiden

I dag findes der mange gode låse og ekstralåse. Derfor er det i mange tilfælde pludselig hængselsiden, der er dørens svageste sted. Indimellem oplever man, at tyve angriber hængselsiden med spark og koben i stedet for dørens låseside.

Du kan komme tyven i forkøbet med en ikke-synlig, prisbillig og meget effektiv installation. Idéen kommer fra bankboksdøre og er intet mindre end genial. Navnet er dørnokker, og idéen bygger på samme princip som på store bankboksdøre. Et robust stykke metal, der falder ind i et særligt stålforet hul i karmen når døren lukkes, gør at døren bliver hængende lige så længe at karmtræet kan holde stand. En dørnokker er et effektivt, enkelt og lidt overset sikringsprodukt, som du selv kan montere. 

Trin 1
Alt hvad du behøver er bor, hammer og to sæt dørnokker til omkring 15,- pr sæt. Dette sæt er fra Ruko, og fås hos de fleste låsesmede.
Trin 2
Bor først et 11 mm hul til nokken i dørens ryg. Isæt nokken med spidsen udaf.
Trin 3
Herefter slås den i med en hammer. Monter altid kun et dørnokkesæt af gangen for bedre at have styr på at hul og tap passer sammen.
Trin 4
Luk døren forsigtigt til så nokkens spids giver et lille trykmærke på karmsiden. På denne måde sikres det, at hullet bores det rette sted.
Trin 5
Bor et hul med et 17 mm spadebor til den medfølgende stålforing. Der er her taget udgangspunkt i dørnokker fra Ruko, men kontroller altid målene med det faktiske produkt, før der bores.
Trin 6
Nu kan stålforingen forsigtigt slås på plads i hullet med en hammer.
Trin 7
Nu bliver døren hængende, selv når hængslerne mister taget. Luk døren forsigtigt i. Hvis nokken rammer foringen, kan du evt. justere lidt ved at slå på siden af nokken med en hammer. Nokken skal passe perfekt, før den næste monteres.
Trin 8
Husk: Nokkerne skal monteres mindst 40 cm fra hængsler og andre nokker. Husk også at prikke i træet for at kontrollere om træet er friskt og sundt, både der hvor nokker og stålforinger skal monteres.