Isolér dine skråvægge

Der kan være mange penge at spare penge på varmeregningen ved at isolere din bolig bedre. De stigende energipriser og grønne afgifter gør det nødvendigt at efterisolere.
 
Efterisolering betyder først og fremmest en bedre økonomi, men en anden fordel er også, at du opnår et bedre indeklima. Det skyldes at træk og kuldestråling fra dårligt isolerede flader undgås. Mindre energiforbrug giver også mindre forurening.

Isolering af skråvægge kan udføres "ovenfra" eller "nedenfra". Du kan også kombinere de to metoder. Det kan være nødvendigt at skære batts til. Brug f.eks. en Rockwool kniv, og skær af den ende, der ikke er fleksibel. Med ovenfra menes, at du fra loftet skubber Flexi A-Batts ned mellem tagspærene. 

Trin 1
Skær en træfiberplade til og skub den ned i skråvæggen med den glatte side opad. Brug den korrekte Flexi A-Batts længde. Brug en kost el. lign til forsigtigt at føre battsene på plads med. HUSK: Min. 50 mm ventilationsspalte under taglægter.
Trin 2
Skub isoleringen ned i skråvæggen og flyt træfiberpladen til næste spærfag
Trin 3
Skru trælægter direkte på den eksisterende væg. Afstanden må gerne være 2 cm kortere end bredden på Flexi Battsene. Så sidder de godt og slutter helt tæt. Rør og puds, gammelt tapet og maling bør fjernes for at undgå kondens. Herefter opsættes Flexi A-Batts. Start nedefra.
Trin 4
Opsæt dampspærre og ny godkendt vægbeklædning fx. gipsplader.