Rens dit gamle tag

Er dit gamle tag blevet mørkt? Her kan du læse hvordan Torben Andersen fra SILVAN Vejle, rensede sit gamle tag, så det blev så godt som nyt ved hjælp af Dyrups Tag- og Murrens.

Dyrups Tag- og Murrens bruges til at afrense stort set alle udendørs flader. Afrenseren kan også bruges på træværk, der er angrebet af grønne alger. Inden du går i gang, bør du sikre at underlaget skal være tørt og rengjort med en stiv kost. Efter behandlingen kan du også vælge at forny taget med en gang tagmaling. 

Trin 1
Torben Andersen var ked af, at hans 15 år gamle tag efterhånden var blevet helt mørkt. Oprindeligt var det nemlig lavet af flotte, gule betontagsten.
Trin 2
I SILVAN købte han 15 dunke Dyrup Tag- og Murrens og en havesprøjte med pumpe. "Man skal bare sørge for at vejrudsigten lyder på nogle dage med tørvejr, da afrenseren skal helst have 3 - 5 dage at arbejde i" siger Torben. "Så er det bare et spørgsmål om at sprøjte et jævnt lag ud over hele taget".
Trin 3
Torben advarer om at taget kan blive glat, når man sprøjter afrenseren på, så man skal passe på hvor man træder.
Trin 4
Mos, alger og misfarvninger forsvinder sammen med regnvandet i løbet af de næste 2 - 3 måneder. "Det tager lidt tid inden man ser det endelige resultat, men så kommer det også" , fortæller Torben. Han er godt tilfreds med resultatet, også taget i betragtning at det kunne gøres på bare én enkelt dag.