Gårdpladsen er husets ramme

En flot gårdsplads strammer op på både hus og have, og det faste underlag er en stor behagelighed, når man skal op til huset. Her giver en flot ny belægning af herregårdssten, sammen med en hyggelig lille veranda, charme og karakter til et nybyggeri.

En god gårdsplads er sjældent det første, man tænker på, når drømmen går mod hus og have. Ikke desto mindre er det ofte den, der får det hele til at gå op, fordi den binder de forskellige enheder på matriklen sammen til et harmonisk hele.

Ud over at gårdspladsen danner en smuk ramme om huset og en naturlig overgang mellem ude og inde, så har den også en lang række praktiske funktioner.

Det faste underlag betyder, at man kan komme tørskoet op til huset og ikke trækker mudder med ind i stuerne. Samtidig er belægningen ideel til en hyggelig spiseplads eller en lille krukkehave med sommerblomster og krydderurter.

Her er en familie – tre år efter opførelsen af deres nye drømmehus – endelig nået til anlæggelsen af en flot 80 m2 stor gårdsplads i enkle og rustikke herregårdssten, der i sine grå nuancer matcher det enkle og moderne træværk utrolig flot.

Huset var i forvejen ‘født’ med et fint lille udhæng, men stik mod forventning virkede indgangspartiet stadig en smule uvenligt. Inspireret af de klassiske svenske træhuse besluttede familien sig derfor for at udbygge hovedindgangen med et lille trædæk, og kombinationen af den strukturgivende belægning og den hyggelige lille veranda giver nu en indbydende og stemningsfuld velkomst.

Som kontrast til de enkle og rene farver er gårdspladsen og verandaen indrettet med markante sorte og røde træmøbler og med store krukker og plantekar fulde af livgivende grønne planter. Resultatet er, at indgangspartiet i dag har en helt anden charme og anvendelighed, og fordi familien har stået for det hele selv, har budgettet for den store gårdsplads inklusive håndbygget veranda i træ kunne holdes nede på små 20.000 kr.