Bræddevæg - som opslagstavle, dekoration eller sengegavl

Bræddevæggen er en nem og effektfuld måde at tilføre karakter til et hvidt og sparsomt møbleret værelse som et soveværelse. De gamle, brugte brædder har en overflade og et udseende, der giver varme og sjæl til indretningen. Samtidig kan de bruges praktisk som opslagstavle.

Du kan skabe ro og markere en funktion eller en zone i dit hjem på mange måder. Du kan male et felt, tapetsere det, sætte fliser op - eller du kan lave et felt med genbrugsbrædder som her. Helt enkelt går det ud på at sætte to brædder vandret fast på væggen og derefter fæstne lodrette brædder på dem med søm.

Idé og design: Stine Holscher

Det skal du bruge

Materialer

- Genbrugsbrædder (vi har brugt nogle på ca. 3 mm i tykkelsen)
- eller køb brædder, som du selv kan male i den farve, du ønsker
- Rawlplugs
- Skruer
- Søm
- Tegnestifter eller møbelsøm
- Spraymaling

Værktøj

- Sav
- Skrue- og boremaskine
- Sømpistol eller hammer

Sådan gør du

Bor fire huller i væggen. Sæt rawlplugs i hullerne. Skru to genbrugsbrædder op på væggen hullerne. Sørg for, at brædderne er i vater - enten ved at bruge et vaterpas eller en laser.
Sav de lodrette brædder til. Husk, at de skal være lige lange, og at der skal være nok til at dække de to vandrette brædder i bredden. Brædderne sømmes fast på de to lodrette brædder med en sømpistol eller med hammer og søm. Det er igen en god ide at bruge en laser eller et vaterpas for at kontrollere, at brædderne sidder helt lige. Specielt overkanten skal flugte og ikke være skæv.
Nu er bræddevæggen færdig. Hvis du vil bruge væggen som opslagstavle eller til dekoration, kan du male møbelsøm eller tegnestifter i en farve, der passer dig. Tag et stykke bølgepap og en dåse spraymaling. Sæt søm eller tegnestifter ned i bølgepappen, det er det perfekte underlag.
Denne del skal du gøre udenfor. Ryst spraymalingen godt, før du går i gang. Husk at holde afstand, når du maler med spraydåse. Det giver det mest jævne lag.
Giv evt. sømmene eller tegnestifterne et lag til. Stik sømmene/tegnestifterne ind i bræddevæggen, og brug nogle af dem til at fæstne fine ting såsom postkort, tegninger og farvede stykker papir til din væg.
Din bræddevæg er færdig! Nu er der kun tilbage at nyde, hvordan væggen skaber nyt liv i dit hjem.