Giv en gammel kommode nyt liv - mal den tone-i-tone

Tag den gamle kommode ned fra loftet, eller find en på et loppemarked. Lige nu er det især 50’er-teaktræ og palisander, der hitter p.g.a. deres enkle, men karakteristiske udseende. Her viser vi dig, hvordan du kan give din gamle kommode en makeover og give den nyt liv med tone-i-tone-farver.

Her har vi valgt at male skufferne i farver, der er tonet lysere og lysere ud fra en blå grundfarve. Du kan også vælge den omvendte tilgang - at lade skufferne stå som træ og male selve kommoden. Du kan også lade den mørke skuffe være øverst - det lyder som en lille ting, men udtrykket bliver forandret markant. Find din yndlingsfarve, og lad dig inspirere til at tone den lysere eller mørkere.

Du skal bruge

Materialer

- Kommode (her en gammel kommode i teaktræ med 6 skuffer)
- Maling: Din foretrukne farve og hvid træmaling

Værktøj

- Fint sandpapir (korn 120)
- 6 små malerruller med bakker
- Lille pensel
- 6 rørepinde
- Evt. malertape

Ide og design: Stine Holscher

Slib kommodens skuffer med fint sandpapir, korn 120. Tør dem af med en hårdt opvredet klud, og lad dem tørre.
Find de 6 små malerbakker frem. Begynd med at hælde mest maling i den første bakke, lidt mindre i den næste - og så videre - så der kun kommer en lille smule i den sjette bakke.
Tilsæt hvid maling, dog ingenting i den første bakke. Her skal din oprindelige farve være. Tilsæt herefter en lille smule i den næste, lidt mere i den tredje og så videre, indtil den sidste bakke får mest hvid.
Gå lidt på afstand og betragt farvetonerne - er de rigtige? Er de forskellige nok, rammer du de toner, du bedst kan lide? Hvis ikke, må du forsigtigt spæde til med hvid eller din valgte farve.
Mal hver skuffe i hver sin farve. Vær opmærksom på, at skufferne ofte kun kan sidde et sted i kommoden, så sørg for at male dem i den rigtige rækkefølge. Brug først en lille pensel til kanter og herefter rullen, så det bliver glat og ensartet. Husk at dække eventuelle nøglehuller til med malertape.
Lad skufferne tørre, og sæt dem forsigtigt tilbage i kommoden.