Læg nyt trægulv

Læg et nyt trægulv ovenpå det gamle. En enkelt weekends arbejde kan give dig et virkelig flot og nyt gulv, som kan tåle næsten alt,  som er let at holde og som giver et helt nyt udtryk til stuen, soveværelset eller køkkenet.

Start med at checke, at det bestående gulv er fast og plant. Fjern evt. tæpper og fodpaneler. På gulvet lægges et 2 mm. tyndt skumplast eller andet gulvunderlag. Hvis underlaget er beton eller klinker, lægges først en 0,15 mm. plastfolie som fugtspærre.

Trin 1
Den første planke udlægges med notsiden (falsen) mod væggen. Sæt afstandsklodser op mod væggen, så gulvet kan udvide sig. Bolig størrelse 70kvm. med laminatgulv.
Trin 2
Plankerne fuldlimes, både på langsider og endestød, det vil sige at der lægges lim på notens sider hele vejen rundt.
Trin 3
Plankerne slås tæt sammen. Brug en slagklods - du må ikke slå direkte på planken. Fjern straks overskydende lim med en klud. Indtørret lim kan give grimme pletter, som ikke kan fjernes.
Trin 4
Den sidste planke streges af og tilskæres med nøjagtig afstand til væggen. Limen kommes på, og planken vippes på plads. Husk at fjerne alle afstandsklodser inden fodpanel monteres.
Trin 5
Færdiglagt gulv.