Rejse i tid og rum

Tænk som en scenograf og byg dit eget drømmeunivers. Her en tidsmaskine og et gadebillede fra victoriatidens London.

I en ganske almindelig lejlighed i Århus har Mike Nevitt indrettet et fantasiunivers, der bevæger sig i grænselandet mellem design, scenografi og installationskunst. Ideen har givet ham en førsteplads i kategorien 'Den havde vi ikke lige set komme'.
- En del af min entré er bygget op som indgangspartiet til 221b, Baker Street (Sherlock Holmes' adresse), komplet med brosten, murstensmure og en gammel victoriansk gaslampe, fortæller Mike Nevitt.
- Her findes også en Police Box i fuld størrelse fra 1930'ernes London, og herfra træder man videre ind i stuen, der er indrettet som en tidsmaskine og formet til et cirkulært rum med et rundt kontrolbord i midten.
Umiddelbart virker det måske lige flot nok at bruge et helt rum på sjov og ballade, men faktisk er der i høj grad også tænkt i praktiske løsninger og funktionalitet. Det store bord i midten er nemlig perfekt både til middagsselskaber og som arbejdsbord. Og den ekstra plads plads i hjørnerne (udenfor cirklen) giver oceaner af god opbevaringsplads, hvilket gør det muligt at holde den runde del af rummet helt fri for unødigt rod og forstyrrende elementer.

TIP: Gør din drøm til virkelighed
Drømmer du om at bo på et luksushotel, på en engelsk herregård, i et rumskib eller måske i en palmehytte på en eksotisk sandstrand? Så er det bare om at gå i gang. Tænk som en scenograf på et teater og byg en spændende ramme fx ved hjælp af en vægbeklædning, der bryder det firkantede rum. Vælg så nogle få men ikoniske elementer, som sætter scenen, og træd ind i dit eget drømmeunivers.

Materialer og værktøj

Materialer: Lægter og mdf-plader, plexiglas, karton, metalbeslag, diverse lamper og el, lim, skruer, skummadrasser, flamingoplader, lak og maling. Masser af loppefund og klunsede ting fra storskrald.
Værktøj: Sav, hammer, lodstok, bore- og skruemaskine, savbukke, malergrej.
Budget: ca. 8.000 kr.

Guide

Gulvet i MDF-plader er dekoreret med cirkler, datoer og årstal, der afspejler en tidsrejses atmosfære og fantasi.
Fra en fordelingsgang i en helt almindelig lejlighed finder man en indgang til 'en anden verden'.
Muren, den gamle Police Box og det gule 'gaslampe'-lys sender tankerne tilbage til Londons tågede gader i det forrige århundrede.
Væggen med de gamle uregelmæssige mursten er en vigtig del af scenografien. 'Stenene' er malet op på en plade af leca.
'Kontrolbordets' fod er bygget op omkring en gammel rusten hjulkapsel med indlagt blåt lys.
De håndbyggede hjørnereoler, der tilsammen former det runde rum, giver masser af opbevaringsplads, og det store bord i midten er ikke bare perfekt som 'tidsmaskine' men også som middagsbord og arbejdsplads.