Sovehus - en hyggelig seng

En sød og hyggelig måde at lave en tryg soveramme om familiens mindste medlemmer.

Tanken med sovehuset er at lave et enkelt rum i rummet, et lille univers, som man kan gøre til helt sit eget. F.eks. hvis man er to børn, der deler værelse, men alligevel har brug for at have helt sit eget hjørne. Gør det personligt med tapet og maling, og udsmyk med små fotos og ophæng. 

Trin 1
Lav en arbejdstegning over hvordan sovehuset skal se ud - mål efter på væggen for at finde de rette dimensioner. Skær pladerne i birkekrydsfinér ud med en kap/geringssav, og lav huller til ventilation i bundstykket, hvorpå madrassen skal ligge. Hullerne kan laves med en stiksav eller et kopbor.
Trin 2
Start med at bygge soklen til sengen. Det er en enkel ramme. Fastgør den til væggen med (karmskruer). Skru derefter bundpladen med hullerne fast på soklen, og gå videre til montering af bagplade og sidestykker. Bagpladen skrues som soklen ind i væggen.
Trin 3
Tagpladerne skal skæres i smig, så de kan samles i den rigtige vinkel. De samles med skruer både gennem bagpladen, siderne og i toppen.
Trin 4
Giv alle skruehuller spartelmasse, og slib efter med sandpapir. Slib også alle kanter for at fjerne evt. splinter og undgå skarpe kanter. Nu er sovehuset samlet, og næste skridt er at gøre klar til maling og tapet. Start med at grunde hele huset, også den flade der skal have tapet. Mal med de ønskede farver. Her er brugt 3 forskellige til yderskal, indre vægge og sokkel.
Trin 5
Når malingen er tør, starter du med at blande tapetklister i en spand. Gå efter anvisningen på posen, så du får de rigtige blandingsforhold. Mål op så du kan skære tapet af i de ønskede længder, gerne lidt for lange, da du får det bedste resultat ved at skære præcist af til sidst, når tapeten er sat op.
Trin 6
Det skal du bruge:
Birkekrydsfinér, 21mm Skruer Sandpapir, korn 120 Tapet Tapetklister Vaterpas Kap/geringssav, eller få det forskåret hos SILVAN Hulbor/kopbor Skruemaskine Spand Limkost Tapetbørste Hobbykniv Tommestok