Forny køkkenet

Karina Hansen fra SILVAN Gladsaxe har fornyet sit køkken. Det kostede et par tusinde kroner og en weekend, og nu er det så godt som nyt. "Hvorfor bruge en formue på et helt nyt køkken, når det gamle kan få nyt liv for få tusinde kr.", siger hun. Her kan du følge projektet og se resultatet. 

Det gamle, mørke køkken er blevet frisket op med lyse farver. Køkkenet var mørkt og skummelt, og skulle gøres lyst og lækkert. Fliser, skabe og vægge blev vasket af med grundrens. Kalkaflejrnger omkring vasken fjernet med en blanding af 1 del eddikesyre og 3 dele vand. Det er skrappe sager, så brug gummihandsker og beskyttelsesbriller. Husk også at sørge for god udluftning. Vask af med rent vand. Skabe og fliser skal slibes let med fint sandpapir for at få bedre vedhæftning.

Trin 1
Det første der skal gøres er, at fliserne, skabe og vægge skal vaskes af med grundrens. Kalkaflejrnger omkring vasken skal fjernes med en blanding af eddikesyre og vand.
Trin 2
Skabe og fliser skal slibes let med fint sandpapir for at få bedre vedhæftning. Fliserne er grundet med hæftegrunder - ellers hænger malingen ikke ordentligt ved. Herefter er de malet med oliemaling. Vægmaling, mindst glans 10 kan også bruges.
Trin 3
Skabene her vaskes af med grundrens, herefter slibes ned fint sandpapir.
Trin 4
Skabene er også malet med oliemaling, vandbaseret maling til træ kan også fint bruges. Jeg opsatte også borter - det giver et ekstra pift.