Vandtætning af vådrum

Lav din egen vandtætning i din vådrum. Boligens vådrum anvendes i dag meget mere end tidligere. Resultatet er en øget vandbelastning. Antallet af fugtskader i badeværelser og tilstødende rum har således været i kraftig stigning. Da badeværelset ofte er det dyreste rum i boligen, koster det mange penge, når der opstår en skade. Derfor har man strammet reglerne for hvad og hvordan et vådrum må opbygges.

Tag i SILVAN og køb de nødvendige materialer og værktøj du mangler. Hvis der er noget du er i tvivl om kan du altid få vejledning hos SILVANs Gør-Det-Selv rådgivere i butikken.

Trin 1
Primning, alle sugende overflader primes inden der udføres vandtætning. Dette gælder både i fugtig og vådzone. Primeren påføres med pensel eller rulle til fuld dækning.
Trin 2
Forsegling, ved overgang mellem gulv og væg samt i lodrette hjørner i vådzoner monteres selvklæbende tætningsbånd. Til overbygning af revner og forstærkning af samlinger i fugtig zone anvendes armeringsvæv. Til pladesamlinger på væg kan anvendes pladetape.
Trin 3
Til forsegling omkring gulvafløb anvendes selvklæbende afløbsmanchet. Ved afløb med krav i rustfrit stål kan alternativt tilpasses stykker af armeringsvæv eller selvklæbende tætningsbånd.
Trin 4
Påfør tætningsmasse som et heldækkende porefrit lag, i en tykkelse på i alt ca. 1 mm. Brug fx. malerrulle, pensel eller spartel. Påføringen sker bedst i 2 omgange, hvor der først påføres et porefyldende lag.
Trin 5
Efter der er påført porefyldende lag, skal der et et heldækkende lag på. Tørretid efter første påføring. 2 - 3 timer. Efter andet lag ca. 1 døgn.
Trin 6
Når tætningsmassen er tør, har du en vandtæt vådzone (det grønne område) i henhold til gældende regler og kan herefter starte med fliseopsætning på vægge og lægning af fliser på gulv. Husk at vælge produkter fra samme producent til både vandtætning og flisearbejde, da systemet er godkendt sammen.