Hvad skal du huske til årets festival?

Det er snart sommer, og årets festivaler er lige om hjørnet. Det kan måske virke lidt uoverskueligt at finde ud af, hvad der skal pakkes i tasken - du kan nemt komme til at pakke for meget, men omvendt er det heller ikke sjovt at stå midt på festivalpladsen og mangle noget vigtigt. Derfor har vi lavet en tjekliste, som du kan downloade og bruge både før og under pakningen.

Hvad skal du medbringe til festivaler uden overnatning?

Endagsfestivaler, samt festivaler uden overnatning, kræver ikke den store oppakning. Her skulle det være rigeligt med en rygsæk og de mest nødvendige ting. Det kan være småting som f.eks. vandflaske, mobiltelefon, pung, en langærmet trøje osv.

Det mest nødvendige til festivalen

Det kan være lidt af en kunst at pakke til en 12 timer lang dag. For hvad er lige vigtigt at tage med? I tasken er det altid godt at medbringe en flaske solcreme, håndsprit, lommeletter, powerbank og lidt plastre. Derudover er det også smart at medbringe en ekstra trøje, regnponcho (da du ofte ikke må tage en paraply med ind på festivalpladsen). Afhængigt af festivalen kan det også være oplagt med en festivalstol eller en køletaske.

 

Hvad skal du medbringe til festivaler med overnatning?

Til festivaler med overnatning bør du nok hive tjeklisten frem, da der uden tvivl vil være lidt mere at holde styr på. Du får selvfølgelig brug for det samme som på en enkelt festivaldag, men derudover skal du også pakke ting til overnatning til en eller flere dage (f.eks. toilettaske, ekstra tøj, sko osv.). Det er også en god idé at få fat i den rette sovepose, telt og andet overnatningstilbehør.

Find det rigtige telt til festivalen

Når du skal vælge et telt, er der især 3 faktorer, du skal overveje:

  1. Hvor mange personer skal der være plads til?
  2. Hvilket vandsøjletrykket skal det have?
  3. Hvilken kvalitet og pris skal teltet have?

Kapacitet: Du kan få telte med plads til 2 personer, samt telte med plads til helt op til 6 personer. Husk dog på, at du også skal have plads til din taske med tøj, sko osv. Det kan derfor være en god idé at gå en størrelse op eller vælge et telt med fortelt/vindfang, der kan fungere som opbevaring.

Vandsøjletryk: Gå efter et telt, som har et højt vandsøjletryk, hvis du skal på festival om sommeren. Vandsøjletrykket fortæller noget om, hvor meget vand teltet kan tåle. I udgangspunktet er et vandsøjletryk på over 1.500 mm vandtæt. Dog kan et telt med et vandsøjletryk under 1.500 godt være vandtæt, hvis det i stedet har en PU-coated dug, som også giver god beskyttelse mod vand.

Kvalitet og pris: Gør op med dig selv, hvilken kvalitet teltet skal have, og hvor mange penge du har lyst til at bruge på det. Telte er et af de produkter, hvor du får, hvad du betaler for. Køber du det billigste, må du regne med, at teltet ikke holder mange festivalsæsoner. De billige telte er til gengæld et populært valg blandt de rutinerede festivalgæster, da de er lette at transportere og sætte op. Det kunne f.eks. være et pop-up telt.

Sådan får du en god nattesøvn

I teltet skal du selvfølgelig ligge behageligt. De mest populære valg er et liggeunderlag eller en luftmadras suppleret med en sovepose.

Liggeunderlag: Et liggeunderlag er praktisk i stort set alle situationer, da det kan passe ind i de fleste telte. Du kommer dog til at ligge tæt på jorden og mindre behageligt sammenlignet med en luftmadras. Men hvis du kun skal overnatte et par dage, er et underlag helt overkommeligt.

Luftmadras: En luftmadras er oftest mere behageligt at ligge på sammenlignet med et liggeunderlag. Derudover kommer du en smule op i højden, så du ikke skal ligge med ansigtet mod jorden. Afhængig af størrelsen på madrassen kan den dog være ret pladsslugende i teltet. Men hvis du skal overnatte i mange dage, er luftmadrassen nok det bedste valg. Husk også at pakke en pumpe til luftmadrassen, så du kan pumpe den op.

Sovepose: Da de fleste festivaler strækker sig over tidlig sommer og hen mod sensommeren, er det bedst at vælge en sovepose, der ikke er alt for varm. Til dels fordi sommeren trods alt byder på varmere temperaturer, men også fordi det generelt kan blive ret varmt inde i teltet.

Dato i 2024 Festival By
23.-26. maj Jelling Musikfestival Jelling
29.maj-1. juni Distortion København
30.maj-1. juni Skive Festival Skive
6-8.juni NorthSide Aarhus
7.-8. juni Rock under broen Middelfart
11.-13. juni Sølund Festival Skanderborg
13.-15. juni Heartland Festival Kværndrup
19.-22. juni Copenhell København
27.-29. juni Tinderbox Odense
29. juni-6. juli Roskilde Festival Roskilde
3.-6. juli Nibe Festival Nibe
5.-14. juli Copenhagen Jazz Festival København
18.-28. juli Grøn Koncert Flere byer
1.-3. august Aia Sound Festival København
4.-11.august Smukfest Skanderborg
8.-10. august Syd For Solen Valby
8.-10. august Kalundborg Rocker Kalundborg
10.-24. august Vi elsker Flere byer
Filter
 Produkter
Liste
Galleri