Penge tilbage i skat? Så ta’ forskud på forårets projekter

Er du så heldig at få penge tilbage i skat? Så kan det være en oplagt mulighed for at få taget hul på forårets mange haveprojekter. Som, der oftest er masser af, når foråret og sommeren nærmer sig. Og med den lille bonus, fra den overskydende skat, er det måske lidt lettere at komme i gang med dine haveprojekter. Det kan være, at dine haveredskaber har set bedre dage? Og du skal naturligvis ikke gå ned på udstyr – så måske er det haveredskaber, du vil bruge din overskydende skat på. Eller måske ønsker du at genopfriske eller forny din have, terrasse eller altan med nye havemøbler, blomster, krukker m.m. Med andre ord er mulighederne mange, og i SILVAN har vi alt du skal bruge, hvis foråret står på diverse gør-det-selv-projekter.

Hvornår får du overskydende skat tilbage?

Vi ser alle frem til at få overskydende skat tilbage. Men hvornår er det nu lige det bliver udbetalt? Ifølge skat.dk, bliver det udbetalt fra 3. april 2020 og frem til midten af april. Det betyder, at du får pengene tilbage lige op til, at havesæsonen begynder. Og det passer jo helt perfekt, hvis foråret og sommeren byder på forskellige gør-det-selv-projekter i haven. Hvis du er så heldig at få penge tilbage, er det jo en oplagt mulighed at bruge den lille bonus på at opgradere haven eller hjemmet. Og i SILVAN finder du naturligvis alt til dit næste haveprojekt. Du kan også finde inspiration til dit næste gør-det-selv-projekt på SILVAN DIY. Her finder du inspiration til projekter både ude og inde, som hele familien kan være med til. 

Det er altid et spændende øjeblik, når du åbner årsopgørelsen for at se, om du skal have penge tilbage eller tilbagebetale restskat. Og det kan du se fra d. 9. marts 2020, på TastSelv skat. Som du sikkert ved, kan der være lang kø på dagen, hvor opgørelsen bliver offentliggjort. Så væbn dig med lidt tålmodighed, du skal nok komme igennem.

Hvordan får du udbetalt din overskydende skat?

Udbetalingen sker helt automatisk, hvis du skal have penge tilbage i skat. Skat indsætter simpelthen pengene på din Nemkonto, senest midt i april. Der kan dog være særlige tilfælde, der gør, at udbetalingen bliver forsinket. Det kan du læse meget mere om på skat.dk. Er du usikker på, om du skal have penge tilbage i skat? Eller om du måske skal tilbagebetale en restgæld? Så kan du både beregne din skat og tilbagebetale evt. restskat på skats hjemmeside. Her kan du naturligvis også se din årsopgørelse og rette den til, hvis det skulle være nødvendigt. På den måde kan du sikre dig, at alt er, som det skal være, og du i hvert fald ikke skal betale skat tilbage.

Sådan får du mest ud af dine penge

I SILVAN finder du masser af gode priser på alt det, du skal bruge til både haven og boligen. Er det haven, der står for tur? Så er du landet det helt rigtige sted. Indimellem trænger haveredskaberne til at blive fornyet. Og det kan måske være svært lige at få passet ind i budgettet. Men hvis du er så heldig at skulle have penge tilbage i skat, er det jo en oplagt mulighed. Skattepengene kommer i løbet af april, og det passer perfekt med, at hækken snart skal til at klippes igen. Så det er måske nu, du skal få købt den nye hækkeklipper, du har ønsket dig. Eller måske trænger fliserne på terrassen til at blive renset? Så kan du endelig få købt en højtryksrenser – så er det hurtigt klaret. Det kan også være, at du længe gerne har villet skifte den manuelle plæneklipper ud med en robotplæneklipper. Det er naturligvis ikke en helt billig investering. Men med et tilskud fra de overskydende skattepenge, er det måske netop nu, det skal være. Det er den perfekte løsning, hvis du gerne vil have lidt mere fritid henover sommeren. Så kan den stå for at klippe græsset, og du kan nyde tiden med familien, eller med andre haveprojekter, der måske er lidt hyggeligere. Uanset, hvordan du har øremærket dine overskydende skattepenge, får du masser for pengene i SILVAN.

Sådan kan du bruge din overskydende skat

I SILVAN er vi vilde med gør-det-selv-projekter. Vi står derfor altid klar til at råde og vejlede dig med netop dit projekt. Og er projektet endnu blot en idé, så hjælper vi naturligvis gerne med idéer til udførslen og materialevalg. På SILVAN DIY finder du også masser af inspiration til forskellige, hyggelige projekter. Du finder f.eks. en guide til, hvordan du bygger en sandkasse. Det er et hyggeligt lille projekt, som børnene helt sikkert vil sætte pris på. Der skal naturligvis også være noget, der kan trække de voksne med ud i den friske luft. Og her kunne en udendørs bar måske være det helt rigtige. Sådan en kan du let og hurtigt bygge med traller. Vi har lavet en udførlig guide, hvor du både får en indkøbsliste og en detaljeret trin for trin vejledning til byggeriet. Der er masser af muligheder for at slå sig løs med projekter i haven. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Og hos SILVAN finder du alle materialer, til stort set ethvert projekt. Og når den overskydende skat bliver udbetalt lige op til havesæsonen, er det jo bare om at udnytte det. Det er en rigtig god mulighed for at få sat gang i nogle af de projekter, der måske halter lidt fra sidste år. Så kan du måske få sat det nye hegn op, så det er klar til at få træbeskyttelse, når temperaturen er til det. Som sagt er der rig mulighed for at få det bedste ud af den overskydende skat – og samtidigt få ordnet nogle opgaver omkring hjemmet.

FAQ

 • 📅

  Hvornår og hvor kan du se, om du skal have penge tilbage i skat?

  Fra 9. marts 2020 kan du gå ind på din årsopgørelse på TastSelv skat og se, om du skal have penge tilbage. Eller om du skal tilbagebetale en restskat. 

 • 💰

  Hvornår bliver den overskydende skat udbetalt?

  Hvis du skal have penge tilbage i skat, bliver beløbet udbetalt fra 3. april 2020 og frem til midten af april. 

 • 💭

  Hvordan får du overskydende skat udbetalt?

  Du skal ikke selv gøre noget. Beløbet bliver sat direkte ind på din Nemkonto.

 • 🏆

  Hvordan får du mest ud af mine overskydende skattepenge? 

  Der er naturligvis masser af muligheder. Men et oplagt valg er at bruge den lille bonus på nogle af de forestående haveprojekter. Timingen er optimal i forhold til at skulle i gang i haven.  


 • 🍀

  Kan du få inspiration til gør-det-selv-projekter i haven?

  Ja, i din lokale SILVAN står vores dygtige medarbejdere altid klar til at hjælpe dig, på vej, med dine gør-det-selv-projekter, uanset om det er ude eller inde. På SILVAN DIY finder du også inspiration til masser af forskellige projekter for hele familien.